2024 Emekli Zammı İşte Bu Kadar Olacak!

Yeni yıla sayılı günler kala emekli maaşı ne kadar olacak? sorusu gündemde sıcaklığını koruyor.

2024 Emekli Zammı İşte Bu Kadar Olacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 aylık enflasyon verisi üzerinden netleşecek olan rakamların açıklanması için geri sayım başladı.

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bu habere çevrildi. Uzmanlar tahminlerini tek tek sıralarken Merkez Bankası verilerine göre en yakın rakamlar ortaya çıkmaya başladı. Yeni yılda emeklinin yüzünü güldürecek büyük zam müjdesi sonunda geliyor mu?

SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı mensubu milyonları etkileyen zamma yönelik 6 aylık velilerle beraber refah payı eklemesinin ne kadar olacağı araştırılıyor.

En Düşük Emekli Maaşı 7.500 TL Yerine Artık…

En düşük emekli maaşının 7.500 TL olduğu bu günlerde Ekonomist Muhammed Bayram 12.500 TL seviyesine çıkmasını muhtemel olarak gördüğünü paylaştı. Kök maaş üzerinde yapılacak yeni düzenleme ile yeni yıl emekli maaşının en az 10.000 TL'yi aşması bekleniyor.

Beklenti dahilinde olan bu rakam kademeli artış prosedürünce en az 12.500 TL en fazla 20.000 TL'ye kadar farklı rakamlar da maaş almayı mümkün hale getirecek.

Kasım Ayı Enflasyonu Belli Oldu!

Kasım ayı enflasyon verisi açıklandı. Yıllık %61.9 enflasyon 5 aylık oranda %33.65 olarak gerçekleşti. Gözler hükümetten gelecek yeni yıl emekli maaş zammı haberlerine çevrildi. Konu ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

 

Bakmadan Geçme