• Haberler
  • Eğitim
  • 2024 MSÜ başvuru tarihi ne zaman? 2024 MSÜ başvuru kılavuzu yayınlandı mı? İşte detaylar...

2024 MSÜ başvuru tarihi ne zaman? 2024 MSÜ başvuru kılavuzu yayınlandı mı? İşte detaylar...

ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) 2024 sınav takvimini açıklamasının ardından gözler MSÜ'nün (Milli Savunma Üniversitesi Sınavına) çevrildi. Peki MSÜ başvuruları ne zaman başlayacak? MSÜ başvuru kılavuzu yayınlandı mı? MSÜ başvuru ekranı açıldı mı? İşte detaylar... 

2024 MSÜ başvuru tarihi ne zaman? 2024 MSÜ başvuru kılavuzu yayınlandı mı? İşte detaylar...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÖSYM’nin 3 Mart 2024 tarihinde gerçekleştireceği Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) başvuru ekranının açılması için sayılı dakikalar kala, başvuru ekranının ne zaman açılacağı, başvuru kılavuzunun yayınlanıp yayınlanmayacağı merak konusu oldu. Peki MSÜ başvuruları ne zaman başlayacak? MSÜ başvuru kılavuzu yayınlandı mı? MSÜ başvuru ekranı açıldı mı? İşte detaylar... 

ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda, MSÜ başvurularının 3 Ocak’ta başlayacağı ve 30 Ocak’a kadar süreceği bildirildi.  

MSÜ BAŞVURU NASIL YAPILIR? 

Adaylar, MSÜ başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezi üzerinden yapacaklar. Başvurular, https://ais.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından yapılabilir.  

BAŞVURU KLAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK? 

 MSÜ Başvuru Kılavuzu 3 Ocak tarihinde ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden erişime açılacak. Sınav ile ilgili ayrıntılı bilgiler yayınlanacak kılavuzda yer alacak. 

Adayların, harp okulları ve astsubay meslek yüksekokullarına girebilmesi için ÖSYM’nin düzenleyeceği 2023- (Yüksek Öğretim Kurumları) Sınavına girmeleri gerekiyor. 

Harp okulu adaylarının 2023- YSK sınavının 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına ve 2. oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavına başvurmaları, Astsubay Meslek Yüksek okulları adaylarının ise 2023-Temel Yeterlilik Testi’ne girmeleri gerekiyor.  

Bakmadan Geçme