22 Nisan 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye, diplomatik, ekonomik ve spor alanlarında yoğun bir gün geçirecek gibi görünüyor.

Bugün Türkiye, diplomatik, ekonomik ve spor alanlarında yoğun bir gün geçirecek gibi görünüyor.
Bugün, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyareti kapsamında önemli görüşmeler ve anlaşmalar gerçekleşiyor. Erdoğan, Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya gelecek. İki liderin düzenleyeceği ortak basın toplantısında, Türkiye ile Irak arasında stratejik öneme sahip anlaşmaların imzalanması bekleniyor.
Görüşmelerin ardından Erdoğan, Irak'ın önemli merkezlerinden biri olan Erbil'e de bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret, Türkiye'nin Irak ile olan ilişkilerini güçlendirme ve bölgedeki istikrarı destekleme amacını taşıyor.
Öte yandan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik temasıyla düzenlenen yarışmaların ödül törenine katılarak dünya çocuklarını ağırlayacak ve Çocuk Özel Oturumu'na iştirak edecek.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Hilton Kozyatağı Otel'de düzenlenen Ceza İnfaz Kurumlarında Teknoloji Konferansı'nın açılışını yaparken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik temalı yarışmaların ödül törenine katılacak.
Ekonomi ve finans alanında ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, nisan ayına ilişkin finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak. Türkiye İstatistik Kurumu ise nisan ayı tüketici güven endeksi, şubat ayı hizmet üretim endeksi ve mart ayı yurt dışı üretici fiyat endeksini duyuracak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise 7 ve 9 yıl vadeli iki tahvil ihalesi düzenleyecek.
Dış politika gündeminde ise İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve insani kriz takip ediliyor.
Spor dünyasında ise 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci gününde Kemer-Kaş etabıyla devam edilecek. Ayrıca Trendyol Süper Lig'in 33. haftası EMS Yapı Sivasspor ile Fenerbahçe arasındaki maçla tamamlanacak. Trendyol 1. Lig'in 31. haftası Ümraniyespor ile Kocaelispor arasında oynanacak maçla sona erecek. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde ise 28. haftanın son maçı Beşiktaş Emlakjet ile Galatasaray Ekmas arasında gerçekleşecek. Son olarak, Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nde Kastamonu Belediyespor, sahasında Konyaaltı Belediyespor ile karşılaşacak.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme