22 Şubat 2024 Türkiye Gündemi

Türkiye'de bugün önemli gelişmeler yaşanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Bulvarı'nda halka seslenecek TBMM Başkanı Kurtulmuş, APA Genel Kurulu'nda Türkiye'nin dönem başkanlığını devredecek. Diğer önemli gelişmeler arasında CHP Lideri Özel'in Sultangazi halk buluşması, Aile Bakanı Göktaş'ın 'İstanbul'u Büyüten Kadınlar Programı', Çevre Bakanı Özhaseki'nin kentsel dönüşüm projeleri, İYİ Parti Lideri Akşener'in İzmir Aday Tanıtım Programı ve Merkez Bankası'nın faiz kararı var. Dışişleri Bakanı Fidan G20 Toplantısı'nda Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, çeşitli açılışlara katılacak. Ayrıca, milli basketbol takımımız İtalya'ya, Galatasaray ve Fenerbahçe Avrupa Arenası'nda mücadele edecek. Spor Gündeminde Çukurova ise Sopron Basket ile karşılaşacak.

Türkiye’de bugün önemli gelişmeler yaşanacak. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Bulvarı'nda halka seslenecek; TBMM Başkanı Kurtulmuş, APA Genel Kurulu'nda Türkiye'nin dönem başkanlığını devredecek. Diğer önemli gelişmeler arasında CHP Lideri Özel'in Sultangazi halk buluşması, Aile Bakanı Göktaş'ın "İstanbul'u Büyüten Kadınlar Programı", Çevre Bakanı Özhaseki'nin kentsel dönüşüm projeleri, İYİ Parti Lideri Akşener'in İzmir Aday Tanıtım Programı ve Merkez Bankası'nın faiz kararı var. Dışişleri Bakanı Fidan G20 Toplantısı'nda; Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, çeşitli açılışlara katılacak. Ayrıca, milli basketbol takımımız İtalya'ya, Galatasaray ve Fenerbahçe Avrupa Arenası’nda mücadele edecek. Spor Gündeminde Çukurova ise Sopron Basket ile karşılaşacak.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MİTİNGTE KONUŞACAK, TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ APA GENEL KURULU'NDA
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Bulvarı'nda düzenlenecek mitingde konuşacak. Aynı gün, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 14’üncü Genel Kurulu açılış törenine katılacak. Kurtulmuş, Türkiye'nin APA dönem başkanlığını Azerbaycan'a devredecek ve genel kurul kapsamında çeşitli ülke meclis başkanları ile görüşmeler gerçekleştirecek.
CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL, SULTANGAZİ'DE HALK BULUŞMASI'NA KATILACAK
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sultangazi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda düzenlenecek Halk Buluşması'na katılacak.
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI GÖKTAŞ İSTANBUL'U BÜYÜTEN KADINLAR PROGRAMI'NA KATILACAK
Yasama ve yürütme organlarından bazı bakanlar da bugün çeşitli etkinliklere katılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul'u Büyüten Kadınlar Programı'na katılacak.
ÇEVRE BAKANI ÖZHASEKİ, KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNE VE MİLLET BAHÇESİ AÇILIŞINA İŞTİRAK EDECEK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm projeleri temel atma ve yıkım töreni ile Başakşehir'de Altınşehir Millet Bahçesi hizmete alım törenine iştirak edecek.
İYİ PARTİ LİDERİ AKŞENER İZMİR'DE ADAY TANITIM PROGRAMINA KATILACAK
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir'de partisinin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının katılımıyla gerçekleştirilecek Aday Tanıtım ve Proje Lansman Programı'na katılacak.
EKONOMİ VE FİNANS GELİŞMELERİ
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOP Bölge Kalkınma İdaresi protokol imza törenine katılacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise ziyaretlerde bulunacak ve sektör temsilcileriyle toplantı yapacak.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını açıklayacak ve haftalık para ve banka istatistiklerini duyuracak. Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılı evlenme ve boşanma istatistikleri ile işgücü girdi endekslerini yayımlayacak.
DÜNYA DİPLOMASİSİ
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya'da düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın "Küresel Yönetişim Reformu" konulu oturumuna katılacak.
GÜNCEL GELİŞMELER
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, çeşitli açılışlara katılacak ve "Zorlukları Aşmaya Adanmış Bir Ömür: Dr. Tayyar Altıkulaç" paneline iştirak edecek.
İliç ilçesindeki maden ocağındaki toprak kayması ve Marmara Denizi'nde batan kargo gemisiyle ilgili gelişmeler takip edilmekte.
SPOR HABERLERİ
A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri B Grubu'ndaki ilk maçında İtalya'ya konuk olacak. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Çekya'nın Sparta Prag takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Ayrıca FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçlarında Türk takımları mücadele edecek. CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Ziraat Bankkart, İspanya'nın Guaguas ekibiyle karşılaşacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme