25 Nisan 2024 Türkiye Gündemi

Ülkemizde bugün birçok önemli etkinlik ve toplantı gerçekleşecek. İşte günün önemli gündem maddeleri…

Ülkemizde bugün birçok önemli etkinlik ve toplantı gerçekleşecek. İşte günün önemli gündem maddeleri:
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda düzenlenecek olan Anayasa Mahkemesi'nin 62. kuruluş yıl dönümü ve yeni üye Prof. Dr. Ömer Çınar'ın ant içme törenine katılacak. Ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde akredite büyükelçilere güven mektubu takdim törenine iştirak edecek ve Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov’u kabul edecek.
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'UN ZİYARETLERİ
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk" temalı Çocuk Zirvesi'ne katılacak, Fildişi Sahili Meclis Başkanı Adama Bictogo ile bir araya gelecek ve Anayasa Mahkemesi'nin 62. kuruluş yıl dönümü törenine katılacak.
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'IN PROGRAMI
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-Kazakistan İş Forumu'na katılacak, Türkiye-Kazakistan Hükümetler Arası Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı İmza Töreni'ne katılacak ve ortak basın açıklamasında bulunacak. Ayrıca Bükreş'te Türk iş insanlarıyla bir araya gelecek.
BAKANLIK ZİYARETLERİ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çocuk Zirvesi'ne katılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, RTÜK Etik İlkeler Rehberi tanıtım toplantısına katılacak ve Cumhuriyet Müzesi'nde Devr-i Amber Sergisi'ni gezecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye-Avrupa Birliği Bilim, Araştırma, Teknoloji ve Yenilik Yüksek Düzeyli Diyalog 2. Toplantısı'na katılacak.
EKONOMİK GÜNDEM
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Bakkallar ve Bayiler Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Oda Başkanları Bilgilendirme, İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliği'ne katılacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, şubat ayına ilişkin uluslararası yatırım pozisyonu verilerini, Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını, haftalık uluslararası rezervler ve döviz likiditesini açıklayacak.
SPOR VE DİĞER GÜNDEM MADDELERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anıtkabir ziyareti, YÖK Başkanı Erol Özvar'ın katılacağı 2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçı, Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası gibi spor ve diğer etkinlikler de bugünün gündeminde yer alıyor.
Bugün Türkiye'de gerçekleşecek olan bu etkinlikler ve toplantılar, ülke gündeminin şekillenmesine ve önemli kararların alınmasına katkı sağlayacak.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme