26 Aralık 2023 Türkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenecek Türkiye-Özbekistan İş Forumu'na katılarak önemli görüşmelere imza atacak. Ayrıca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Yargı Reformu Toplantısı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın Kooperatifler Fuarı ve Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki'nin kültür çalıştayına katılımı gibi çeşitli sektörlerdeki gelişmeler de günün öne çıkan başlıkları arasında yer alacak. Ekonomi ve finans cephesinde ise Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın gıda denetim rakamlarına dair açıklamaları ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın İhracat Seferberliği Zirvesi ön plana çıkacak. Türk Telekom'un Avrupa Kupası'ndaki mücadelesi ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin heyecan dolu maçları ise spor gündemini şekillendirecek.

26 Aralık gündemi yine çok yoğun olacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenecek Türkiye-Özbekistan İş Forumu'na katılarak önemli görüşmelere imza atacak.

Ayrıca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Yargı Reformu Toplantısı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın Kooperatifler Fuarı ve Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki'nin kültür çalıştayına katılımı gibi çeşitli sektörlerdeki gelişmeler de günün öne çıkan başlıkları arasında yer alacak.

Ekonomi ve finans cephesinde ise Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın gıda denetim rakamlarına dair açıklamaları ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın İhracat Seferberliği Zirvesi ön plana çıkacak.

Türk Telekom'un Avrupa Kupası'ndaki mücadelesi ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin heyecan dolu maçları ise spor gündemini şekillendirecek.

TÜRKİYE-ÖZBEKİSTAN İŞ FORUMU VE DİĞER GÜNDEM BAŞLIKLARI

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen Türkiye-Özbekistan İş Forumu'na katılacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Özbekistan Başbakan Yardımcısı ve Türkiye-Özbekistan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Eş Başkanı Jamshid Kuchkarov ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirilecek. Görüşmelerin ardından KEK Toplantısı ve Anlaşma İmza Töreni düzenlenecek.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Strateji ve İnsan Hakları Eylem Planı Toplantısı'na katılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Kooperatifler Fuarı ve Aile Akademisi Açılış Programı'na iştirak edecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Samsun'da gerçekleştirilecek olan "Samsun Kültür Çalıştayı Vizyon Programı"na katılacak.

TBMM'de, CHP ve MHP'nin Meclis grup toplantıları düzenlenecek. Ayrıca, Genel Kurul'da çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam edecek. Dışişleri Komisyonunda, İsveç'in NATO'ya katılım protokolü ile ilgili kanun teklifi görüşülecek.

EKONOMİ FİNANS

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı'nı ziyaret ederek yılbaşı öncesi gıda denetim rakamlarına dair basın açıklaması yapacak.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İhracat Seferberliği Zirvesi ve Türkiye Kooperatifler Fuarı'na katılacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, aralık ayına ilişkin iktisadi yönelim istatistikleri ve reel kesim güven endeksi ile imalat sanayisi kapasite kullanım oranını açıklayacak. Türkiye İstatistik Kurumu ise aralık ayı hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini duyuracak.

GÜNCEL

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Gastronomi Enstitüsü Çalıştayı"na katılacak.

SPOR

Basketbol BKT Avrupa Kupası'nın 13. haftasında Türk Telekom, Almanya'nın Ratiopharm Ulm ekibine konuk olacak.

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftası, OGM Ormanspor-Hatay Büyükşehir Belediyespor ve ÇBK Mersin-Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor maçlarıyla başlayacak.

Bakmadan Geçme