26 Nisan 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye'de siyasi ve diplomatik arenada önemli gelişmeler yaşanacak.

Bugün Türkiye'de siyasi ve diplomatik arenada önemli gelişmeler yaşanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pullman Otel'de düzenlenecek Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'na katılacak. Ayrıca, Vahdettin Köşkü'nde Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi ağırlayacak.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise "Filistin İçin Özgürlük" temasıyla gerçekleştirilecek Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Konferansı'na iştirak edecek.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise Romanya ziyareti kapsamında Başbakan Marcel Ciolacu tarafından resmi törenle karşılanacak. Yılmaz, Ciolacu ile yapacakları görüşmelerde ikili ilişkileri değerlendirecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek. Ayrıca, Romanya Podişor Boru Hattı Boru İndirme Töreni'ne katılacak ve Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile bir araya gelecek.
Ekonomi ve finans alanında ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında konuşma yapacak. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ise Ostim'de havacılık ve savunma şirketleriyle bir araya gelecek.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters ile insani krizler ve ortak çözüm yolları üzerine bir basın toplantısı düzenleyecek.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni ile birlikte Atatürk Kültür Merkezi'nde "Romeo ve Juliet" oyununu izleyecek ve ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.
Diğer yandan, spor dünyasında da önemli etkinlikler yaşanacak. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, "Dersimiz Futbol" projesini tanıtmak üzere bir araya gelecekler.
Türkiye'de ve dünyada yaşanan gelişmelerin yakından takip edildiği bugün, siyasi, ekonomik, kültürel ve spor alanlarında birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme