27 Aralık 2023 Türkiye Gündemi

Türkiye, bugün geniş bir gündemiyle dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilim dünyasının öncülerine ödüllerini takdim edeceği 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'ne bugün gerçekleşecek. Yine bugün, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Güler'i ziyaret ederek ülkenin savunma stratejilerine dair önemli görüşmeler gerçekleştirecek. Yasama ve siyaset arenasında ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, gündemdeki konuları basın toplantısıyla değerlendirecek. Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de görüşülmeye devam ederken, spor dünyasında da heyecan dorukta. Beşiktaş Emlakjet, Avrupa Kupası'nda Litvanya'nın Wolves Vilnius ekibini ağırlayacak, AXA Sigorta Efeler Ligi'nde ise Halkbank ile Hatay Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

Türkiye, bugün geniş bir gündemiyle dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilim dünyasının öncülerine ödüllerini takdim edeceği 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'ne bugün gerçekleşecek. Yine bugün, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Güler'i ziyaret ederek ülkenin savunma stratejilerine dair önemli görüşmeler gerçekleştirecek. Yasama ve siyaset arenasında ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, gündemdeki konuları basın toplantısıyla değerlendirecek. Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de görüşülmeye devam ederken, spor dünyasında da heyecan dorukta. Beşiktaş Emlakjet, Avrupa Kupası'nda Litvanya'nın Wolves Vilnius ekibini ağırlayacak, AXA Sigorta Efeler Ligi'nde ise Halkbank ile Hatay Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

BİLİM DÜNYASININ ÖNCÜLERİNE ÖDÜLLER VERİLİYOR

Bugün Türkiye'de çeşitli önemli olaylar gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde bilim dünyasının öncülerine ödüllerini takdim edecek.

SAVUNMA POLİTİKALARINDA ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER

Aynı gün içinde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i ziyaret edecek. Bu ziyaret kapsamında ülkenin savunma politikaları ve güvenliği konularında önemli görüşmelerin yapılacağı tahmin ediliyor. Bu buluşma, Türkiye'nin milli savunma stratejilerine dair önemli adımların atıldığı bir dönemde gerçekleşecek.

SİYASET ARENASINDA HAREKETLİ GÜN

Yasama, yürütme ve siyaset dünyasında da yoğun bir gün yaşanacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, genel merkezde düzenleyeceği basın toplantısıyla gündemdeki konuları değerlendirecek. Ayrıca, TBMM'de İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin grup toplantıları gerçekleştirilecek.

EKONOMİK DESTEKLERDE ÖNEMLİ GELİŞMELER

TBMM Genel Kurulu'nda, çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesini içeren ve ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam edecek. Bu teklifin kabul edilmesi, ekonomik desteklerin genişletilmesine yönelik önemli bir adım anlamına geliyor.

SPOR ARENASINDA HEYECAN DORUKTA

Spor dünyasında da heyecan devam ediyor. Basketbol BKT Avrupa Kupası'nda Beşiktaş Emlakjet, Litvanya'nın Wolves Vilnius ekibini ağırlayacak. Ayrıca, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde birçok maç heyecanı yaşanacak.

AXA Sigorta Efeler Ligi'nde 11. haftadan ertelenen maçta Halkbank ile Hatay Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek. Hentbol HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası 1. tur ilk maçları da Aksaray Belediyespor-Tekirdağ Süleymanpaşa müsabakasıyla tamamlanacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme