28 YIL GÖREV YAPTIĞI ODA'YA BAŞKAN ADAYI OLDU
Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nda 28 yıl görev yapan İsmail Yabanoğlu, emekliliğe ayrılarak, Mart ayında yapılacak genel kurulda Karapınar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
1 Ocak 1998 tarihinden bu yana Karapınar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda görev yapan İsmail Yabanoğlu, uzun yıllar hizmet verdiği kurumdan emekliye ayrıldığını açıkladı.
Geçtiğimiz hafta emekliliğe ayrılan Yabanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, görev süresi boyunca şoför esnafının her kesimiyle gece gündüz demeden birlikte çalıştığını vurguladı.
Tırcıdan kamyoncuya, taksiciden servisçiye, oto galerici esnafına kadar herkesin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirten İsmail Yabanoğlu, esnafın hak ve taleplerinin ilgili kurumlara iletilmesinde aktif rol üstlendiğini ifade etti.
Yabanoğlu, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, TESK, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Maliye Bakanlıkları ile TBMM’deki milletvekilleri nezdinde birçok girişimde bulunduğunu kaydetti.
İsmail Yabanoğlu, görev süresi boyunca K Belgesi işlemleri, dijital ehliyet işlemleri, taksi ve servis esnafına yönelik güzergâh belgeleri ile oto galerici esnafının yetki belgelerinin, Konya Büyükşehir Belediyesine gitmeden oda bünyesinde yapılmasını sağladıklarını belirtti.
Yabanoğlu, ayrıca yediemin otoparkı için arsa talebi sürecinde de aktif görev aldığını dile getirdi.
Açıklamasında birlikte görev yaptığı oda başkanlarına, yönetim ve denetim kurulu üyelerine, mesai arkadaşlarına ve oda üyelerine de teşekkür eden Yabanoğlu, rahmetli başkanları da saygıyla andı.

“İÇİNİZDEN BİR ADAYIM”
Mart ayında yapılması planlanan seçimli olağan genel kurulda Karapınar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına aday olduğunu açıklayan İsmail Yabanoğlu, şu ifadelere yer verdi:
“Bugüne kadar bu odada çalışan bir kişi değil, şoför esnafının bir parçası oldum. Sorunları, dertleri ve çözüm yollarını bilen, hızlı ve çözüm odaklı bir anlayışla adayım. Uzun yıllar canla başla hizmet etmiş bir kardeşiniz olarak desteğinizi bekliyorum.”
Başkan adayı İsmail Yabanoğlu, direksiyon başında alın teri döken tüm şoför esnafına saygılarını sunarak açıklamasını tamamladı.
