3 Haziran Konya yollarının dostu: Bisiklet günü

Konya, 604 kilometre bisiklet yolu ağı ile 3 Haziran Dünya Bisiklet Gününde varlığını gündeme taşıyor. Konya Motosiklet Ve Bisiklet Tamircileri Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Bardakcı, Konya'nın Türkiye'de, bisiklet yoluna ve kolay ulaşımına sahip en önde gelen illerden bir tanesi olduğunu vurguladı.

3 Haziran Konya yollarının dostu: Bisiklet günü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Konya’da bisiklet yollarıyla ilgili hedeflenen projelerin ve bisiklet kullanımını arttırmak amacıyla belediyenin çok büyük atılımları olduğunu belirten Başkan Ömer Bardakcı, “Bundan 4 yıl önce bisiklet yolu 580 km iken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay bu yolu 900 km. çıkartmayı hedefliyor. Var olan yollara ve yeni açılan yolların hepsine bisiklet yolu yapılıyor. Konya’da bisiklet kullanıcıların en önemli avantajı ise uzak yerleşim merkezler için bisiklet tramvayların olması. Bisiklet tramvaylarında herkes istediği yere gidip gelebiliyor. Bosna’dan Karatay’a, Karatay’dan Bosna’ya…”  ifadelerini kullandı.

YAZ AYINDA BİSİKLET KAZALARINA DİKKAT!
Havaların ısınmasıyla trafikte bisiklet sürücü sayısı artarken trafik kazaları da artışa geçiyor. Bisiklet kullanıcıların haklarına diğer sürücülerin dikkat etmediğini dile getiren Ömer Bardakcı, “Trafikte bisiklet görüyorsanız yavaşlayın korna çalmayın. Araç kullananlar korna çalarak, ani fren yaparak ve öne geçerek bisikletçileri korkutuyorlar. Bunun yanında bisiklet yollarına araç park edilmesi bisiklet yollarını işgal ediyor. Unutulmamalı ki yol sadece diğer sürücülere ait değil. Bisikletlerde bir ulaşım aracıdır. Kara Yolları Trafik Kanunlarına göre bisiklet sürücüleri kara yolların en sağ şeridini kullanır diyor. Bisiklet kullanıcıların haklarına diğer sürücüler hak göstermelidir. Bisiklet sürücüleri de bisiklet yollarını tercih etmeli, trafik ışıklarına dikkat etmeli ve yan yana, el ele tutuşarak bisiklet sürmemelidir” şeklinde konuştu.3 Haziran Konya yollarının dostu: Bisiklet günü
‘BİSİKLETLER 6 AYDA BİR BAKIM YAPTIRILMALIDIR’
Bisiklet alırken ve aldıktan sonra dikkat edilmesi gereken noktaların olduğunun altını çizen Bardakcı sözlerine şöyle devam etti: “ Bisiklet alırken ne amaçla alınması gerektiği önemli. Gezi amaçlı mı, dağ bisikleti mi, yük bisikleti mi, spor bisikleti mi… En önemlisi kişi yaşına, boyuna ve kilosuna göre alması. Çin malı veya merdiven altı imalat edilen değil, markası, garantisi, parçası olan bisiklet alınmalı. Fren, uyarıcı ışıklar, zil, çamurluk olması lazım. Konyamız 6 ay yaz 6 ay kış olduğu için de bisikletlere 6 ayda bir bakım yaptırılmalı. Sürücüler havalar ısındığında garajından bisikletlerini çıkarttıktan sonra mutlaka ilk bakımı yaptırmaları lazım. Freni tutuyor mu, tekerler sağlam mı,  küflenen yerleri var mı? Kış ayında bisiklet kaldırılacağında ise ıslak ve yağlı yerleri kurutup, iyice yağla yağlayıp tekerlekler boşta bırakılmalı; direksiyonun altına karton koyarak, ters çevirip koymak lazım.”

KONYA HABER - KONYA HAKİMİYET HABER

Bakmadan Geçme