3 yaşındaki Gazzeli Rim'in anısı kitaplaştırıldı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yayınları, İsrail'in öldürdüğü 3 yaşındaki Rim ile 'gözlerinin içini öperek' vedalaşan dedesi Halid Nebhan anısına çocuk kitabı yayımladı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yayınları, Gazze Şeridi'ne yapılan saldırılarda hayatını kaybeden 3 yaşındaki Rim ile dedesi Halid Nebhan'ın anısına ithafen bir çocuk kitabı yayımladı.

Kitabın adı "Kalbimizin Bir Tanesi Rim" olarak belirlendi. Rim'in doğum günü olan 23 Aralık'ı "Dünya Şehit Çocuklar Günü" olarak öneren çevirmen Ayçin Kantoğlu'nun tavsiyesi üzerine bu karar alındı ve kitap minik okurlarla buluştu.

TDV'nin kitap editörü Rukiye Oklan, Gazze'de yaşanan trajedinin altını çizerek, 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda yaklaşık 14 bin çocuğun yaşamını yitirdiğini belirtti. Oklan, Müslümanların ve dünyanın yaşanan acılara duyarsız kalmasının üzücü olduğunu ifade ederken, zulmün bir gün sona ereceğine inancını dile getirdi.

Oklan, kitabın Gazze'deki zulme dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlandığını söyledi. Kitapta yer alan karakterlerin, yaşanan acıları temsil ettiğini ve Rim'in özellikle 3 yaşında olması ve dedesiyle özel bir bağının bulunması nedeniyle ön plana çıktığını ifade etti.

Kitabın yazarı Merve Kahraman Öztürk ise hikayenin Rim ve dedesi arasındaki ilişkiden esinlendiğini belirterek, Gazze ve Filistin'in çocukların kalplerinde ve zihinlerinde yer edinmesini hedeflediğini dile getirdi.

Öztürk, çocukların, Rim'in hikayesi aracılığıyla Gazze'deki yaşananları anlamalarını ve duyarlılık geliştirmelerini umduğunu sözlerine ekledi.

Kitapta Rim'in vefatına vurgu yapılmazken, son sayfalarda Rim'in artık şehit olduğunu anlayan çocukların hikayeyi tamamladığı belirtildi.

Özetle, Türkiye Diyanet Vakfı'nın yayımladığı bu çocuk kitabı, Gazze'deki acıları anlamak ve hatırlamak için bir araç olarak görülüyor ve genç okurların duyarlılığını artırmayı hedefliyor.

AA

Bakmadan Geçme