• Haberler
  • Güncel
  • 31 Mart Seçimlerine Adım Adım: Seçmeni Nasıl Bir Süreç Bekliyor?

31 Mart Seçimlerine Adım Adım: Seçmeni Nasıl Bir Süreç Bekliyor?

Ülke 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere adım adım ilerlerken yarın itibariyle muhtarlık bölgelerinde askı listelerinin dökümü başlıyor.

31 Mart Seçimlerine Adım Adım: Seçmeni Nasıl Bir Süreç Bekliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçime katılım sağlayabilecek tüm siyasi partiler YSK tarafından paylaşılacak partilerin aday aday listeleri ise 31 Ocak tarihine kadar bildirilebilecek. Konuyla ilgili kesin adaylık listeleri ise 3 Mart tarihinde kamuoyuna ilan edilecek.

2024 yılı mahalli idareler seçimleri 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek. Oy verme gününe kadar iş ve işlemler YSK tarafından ilan edilen takvime göre yürütülecek.

YSK Seçim Süreci Nasıl İşleyecek?

Bugün itibariyle seçmen kütüklerinin güncelleştirilmesi için mernis'ten veri alma ve güncelleme işlemleri durdurulacak. Muhtarlık askı liste dökümü ise yarın itibariyle başlayacak.

Seçime katılım sağlayabilecek tüm siyasi partiler YSK tarafından 2 Ocak tarihinde paylaşılacak. Sandıkta yer alacak partiler seçim çevrelerinde hangi esasa yönelik aday tespiti yapacaklarını ise 10 Ocak mesai bitiminde ödemeye kadar bildirebilir.

Seçmen Kayıt Sorgulaması İşlemi

17 Ocak tarihinde listeler paylaşılırken YSK ya da e-devlet üzerinden seçmen kayıt sorgulaması yapılabilmesi için son gün kabul edilecek. 27 Ocak tarihinde YSK tarafından kura çekimi yapılacak. Siyasi partilerin Seçim Kurulu'na bildirilmesi için son tarih ise 31 Ocak tarihi olacak.

 

Bakmadan Geçme