396 parça tahnit ele geçirildi

İstanbul'da yapılan operasyon sonucunda yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnit ele geçirildi, 1 şüpheli ise gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri, öldürülmüş yaban hayvanlarının dolgusunu süs eşyası olarak sergileyen ve bunun ticaretini yapan bir kişi olduğu ile ilgili ihbar aldı.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, İstanbul’un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde iki ayrı adrese operasyon düzenledi.

Dün yapılan baskın sonucunda, yaban hayvanlarına ait olduğu öğrenilen 396 parçadan oluşan işlenmiş süs eşyası ve tahnit tespit edilerek ele geçirildi.

Tabiat canlılarının tahnit ve trofelerinin bulunması üzerine düzenlenen operasyon sonucunda 1 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Adreslerde gerçekleştirilen aramalar sonucunda ise piyasa değeri tahminen 75 milyon lirayı bulan aralarında geyik, Amerika antilobu, bizon, jaguar, timsah ve ayı ile dağ keçisi tahnitinin de olduğu çeşitli türde yüzlerce hayvan tahniti ele geçirildi.

Hayvanlara ait trofe, post ve eşyalarının da bulunduğu ele geçirilen materyaller Doğa ve Milli Parklar yetkililerine teslim edileceği belirtildi.

Bakmadan Geçme