5 yaş okullaşma oranında büyük artış

Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi yaş grubundaki çocuklarının okullaşma oranlarını artırmaya yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında eğitim müfettişleri tarafından Konya'nın 31 ilçesinin tamamında gerekli inceleme ve araştırmalar yapıldı.

5 yaş okullaşma oranında büyük artış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı başı itibariyle Konya'nın tüm ilçelerinde Eğitim Müfettişlerince yapılan alan taramaları ve ilçelerimizin yaptığı çalışmalar sonucu belirlenen ihtiyaca binaen okullarımız uhdesinde 133; okullarımız dışında kapalı köy okullarımız ile köy yaşam merkezlerinde 53, olmak üzere toplamda 186 ana sınıfı, 65 müstakil anaokulu açıldı.

Okullaşmayan 5 yaş grubu çocukların adresleri Bakanlığın e-okul sisteminden alınarak okula gelmeyen öğrencilerin adresleri tespit edildi. İlçelerde oluşturulan komisyonlarca 5 yaş okula devam etmeyen öğrencilerin aileleri tek tek ziyaret edildi. Komisyonların yaptığı çalışmalar sonucu okula devam etmeyen 3.850 öğrenci okullaştırılarak bir önceki yıla göre yüzde 14 artış sağlandı.

Ayrıca okul öncesi eğitim faaliyetleri yürüten Müdürlüğe bağlı özel eğitim kurumları ile birlikte, kreş açma izni olan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve 4-6 yaş grubuna yönelik kursları bulunan İl Müftülüğü ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürütülerek yapılan tüm çalışmalar sonucu Konya'nın 5 yaş öğrenci sayısı 33.450 olmuştur.

 

Bakmadan Geçme