• Haberler
  • Sağlık
  • 5 yaşındaki Kemal işte o hastalığı yenerek yüzlerce kişiye umut oldu

5 yaşındaki Kemal işte o hastalığı yenerek yüzlerce kişiye umut oldu

Eskişehirli 5 yaşındaki Kemal Eren lösemiyi yenerek yüzlerce lösemi hastalarına umut oldu.

5 yaşındaki Kemal işte o hastalığı yenerek yüzlerce kişiye umut oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eskişehir'de 3 yıl önce yakalandığı lösemi hastalığına karşı mücadelesini kazanan 5 yaşındaki Kemal Eren Ulukoca, diğer lösemili hastalara umut oldu. Özlem ve Alkan Ulukoca çiftinin 2018'de dünyaya gelen çocukları Kemal Eren'e 2 yaşındayken lösemi teşhisi konuldu. Ankara'da bulunan LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'ne yatırılan Kemal Eren'e 7 ay kemoterapi tedavisi uygulandı. Şimdi ise lösemiyi yenen Eren, okula başlayacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.
7 ay kemoterapi tedavisi görüp yeterli gelmemesi sonucu kemik iliği nakli yapılmasına karar verilen Kemal Eren için uygun donör, geçen yıl şubat ayında Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi aracılığıyla bulundu. Aynı ay LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'nde kemik iliği nakli gerçekleştirilen Kemal Eren, tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak taburcu edildi.
 

ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Kemal Eren'in 3 yıl önce halsizlik hissetmeye başladığını söyleyen Baba Alkan Ulukoca,“ Yapılan tetkikler sonucu acı gerçekle karşılaştık ve tedavi için araştırma sürecine girdik. Araştırmalarımız sonucu Kemal Eren'in tedavisinde Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfından (LÖSEV) destek almaya karar verdik. Yetkililerle iletişime geçtik ve Kemal Eren'in LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'ne yatışı yapıldı. Lösemi, tedavi süreci uzun olan bir hastalık. Kasım 2021'de kemik iliği nakli kararı alındı ve Şubat 2022'de uygun donör bulunarak nakil yapıldı. O gün 'yeniden doğduk' diyebiliriz. Kemal Eren şu anda çok iyi durumda. Koşuyor, oynuyor. Eski sağlığına kavuştu.”
 

Bakmadan Geçme