• Haberler
  • Dünya
  • 50 bin hamile ve emziren kadın açlığa mahkum ediliyor

50 bin hamile ve emziren kadın açlığa mahkum ediliyor

İşgalci İsrail ordusunun yardım girişini engellediği Gazze'de 50 bin hamile ve emziren kadın günlerdir yemek yemedi.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), İsrail'in yardım girişini engellediği ve saldırılarıyla insani felakete sebep olduğu Gazze'de 50 bin hamile ve emziren kadının günlerdir yemek yiyemediğini açıkladı.

UNFPA Arap Devletleri Bölge Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Gazze Şeridi'ndeki hamile kadınlar, anneler ve bebekler zor şartlarla mücadele ediyor.

"Gazze'de 50 bin hamile ve emziren kadın günlerdir yemek yemiyor. Bebekler çok erken, çok küçük doğuyor." 

ifadesinin kullanıldığı açıklamada, İsrail'in insani yardım girişini kısıtladığı Gazze'de bebeklerini emziren annelerin son derece yetersiz beslendiğine dikkati çekildi.

Ayrıca, Gazze'de bebek mamasının da bittiğinin vurgulandığı açıklamada, 

"Gazze Şeridi'nde yenidoğanlar ölüm veya ömür boyu sürecek sağlık sorunları riskiyle karşı karşıya. Bu önlenebilir, Gazze'yi insani yardım girişine açın." 

ifadelerine yer verildi.

Gazze'nin sınır kapılarını kapatarak insani yardım girişini mart ayından bu yana engelleyen İsrail, bölgede saldırılarıyla insanlara zulmediyor.

Sivil altyapı ve yerinden edilen Filistinlileri sistematik olarak hedef alan İsrail ordusu, Gazze'de açlıkla mücadele eden ve yiyecek bulma umuduyla ABD-İsrail güdümlü "Gazze İnsani Yardım Vakfı" tarafından kurulan bölgelere yaklaşan Filistinlileri de hedef alıyor.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!