58. Kütüphaneler Haftası KTÜN'de Kutlandı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 58. Kütüphaneler Haftası kapsamında hazırlanan sergi, söyleşi, ve online eğitimler bir hafta boyunca davetli ve katılımcılarıyla buluştu.

58. Kütüphaneler Haftası KTÜN'de Kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 58. Kütüphaneler Haftası kapsamında hazırlanan sergi, söyleşi, ve online eğitimler bir hafta boyunca davetli ve katılımcılarıyla buluştu.

58. Kütüphaneler Haftası kapsamında hazırlanan etkinliklerin ilki olan ‘Perdedeki Sayfalar Sergisi’ KTÜN Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunda açılarak davetlileriyle buluştu. Kitaplardan uyarlama dizi film afişlerinden oluşan sergi daha sonra Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Gelişim Yerleşkesinde bulunan fuaye alanında sergilendi.

            Bir diğer etkinlik Eğitimci-Yazar Bayram Güneş tarafından herkese açık ve ücretsiz olarak Hızlı Okuma Semineri düzenlendi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Halil Cin Konferans Salonunda düzenlenen seminer içeriği; okumak, hızlı okuma, beyinde okuma süreci, iyi okuyucular, beyin, sağ-sol beyin, korteks ve hafıza uygulamaları şeklinde oldu.

           

       58. Kütüphaneler Haftası kapsamında yapılan önemli etkinliklerden biri de ‘İnsan Kütüphanesi Projesi’ oldu. İnsan Kütüphanesi, son zamanlarda çok sık adı duyulan AB ülkelerinde birbirini tanımayan insanların bir araya gelerek hayat ile ilgili tecrübeleri birbirlerine aktardıkları toplum projesi olarak biliniyor. Bu kapsamda gerçekleşen proje ile,  üniversite sınavını iyi ya da kötü şekilde tamamlamış, üniversiteye yerleşen öğrencilerin duygu ve düşüncelerini YKS sürecine girmek üzere olan öğrencilere aktarma esasına dayanıyor. Bu amaçla bir araya gelen üniversite ve üniversite hazırlık sürecini yaşayan Yöntem Koleji 11. sınıf öğrencileri KTÜN Kütüphanesinde bir araya gelerek bu anlamda sohbet etme fırsatı yakaladı.  

 

            Kütüphaneler Haftası ayrıca kullanıcılarının en fazla kitap okuyan, kütüphanenin veri tabanlarına en fazla erişim sağlayan şeklinde kategorize edildiği kullanıcılarına çeşitli ödüllerin verildiği bir ödül töreni de düzenlendi. Kütüphaneler Haftası Ödül Töreni de hafta kapsamında yapılan önemli etkinliklerden biri oldu. Tören,  KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’in katılımı ile gerçekleşti. Törene ayrıca, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mine Ulusoy, Tarım Bilimleri ve Teknolojikler Fakültesi Dekanı V. Prof. Dr. Mahmut Kuş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Karaman, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur, Genel Sekteter Recep Öztürk, akademisyen, idari personel ile öğrenciler katıldı. Ödüle layık görülen kullanıcılar ödüllerini Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik ve Fakülte Dekanları, Akademik Personel ve Genel Sekreter Recep Öztürk’ün elinden aldı. Tören sonrası Konya Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müziği Topluluğunun gerçekleştirdiği konser davetlilerin büyük beğenisini topladı

 

 ‘Elektronik Kitaplara Ücretsiz Erişim Eğitimi ve Turnitin Kullanıcı Eğitimleri’ de haftanın öne çıkan etkinlikleri arasında yer aldı.

Bakmadan Geçme