58 yıllık defter yoğun ilgi görüyor

Cemal Karabulut'un ortaokul yıllarından kalma 58 yıllık defteri öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Gümüşhane’nin duayen eğitimcilerinden olan, 41 yıllık meslek hayatından sonra emekli olarak kendini hat sanatına veren Cemal Karabulut (69), ortaokul yıllarında hazırladığı defterini şimdiye kadar saklıyor.

Karabulut, 1966 yılında ortaokula giderken zor şartlarda aldığı defterine o dönemde birçok dersin notlarını tuttu, şekil ve grafiklerini adeta kitap baskısı kalitesinde çizdi, defteri lise yıllarına kadar doldurmaya devam etti.

Şimdi ise Karabulut, verdiği hat derslerinde defterini örnek olarak gösteriyor.

“Her ders için ayrı bir defter alma imkanına da sahip değildik”

Karabulut, defterin 1966 yılında İmam Hatip Lisesi’nin ortaokul bölümünün birinci sınıfında aldığı ilk defter olduğunu söyleyerek “O yıllarda ekonomik durumlar belli, aile şartlarımız belli. Her ders için ayrı bir defter alma imkanına da sahip değildik. Defteri aldığımda kendi kendime düşündüm, karar verdim. Dedim ki ben bu defteri öyle kullanmalıyım ki bu defter tabiat bilgisine yetsin artsın, arkasından onun devamı olan Fizik dersine yetsin. Yeri geldiğinde matematikte de kullandığım sayfalar olmuştur. Birkaç ders için ben bu defterimi böyle itinalı bir şekilde kullandım” diye konuştu.

Bakmadan Geçme