5'inci İslami Dayanışma Oyunlarında sona doğru

5'inci İslami Dayanışma Oyunlarında sona doğru yaklaşılıyor

5'inci İslami Dayanışma Oyunlarında sona doğru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya'da devam eden 5.İslami Dayanışma Oyunları'nda 3.'lük maçında Türkiye Azerbaycan'ı 3-1 yenip bronz madalya kazandı. Karatay Kongre ve Spor Salonu'nda yapılan maçta Türkiye, Azerbaycan'ı 26-24, 22-25, 28-26 ve 25-13'lük setlerle yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

 

Kadınlar Para Masa Tenisinde altın madalyalar Türkiye’nin

5’inci İslami Dayanışma Oyunları, Kadınlar Para Masa Tenisinde iki kategoride de Türk sporcular şampiyon oldu.Kadınlar Bireysel 9 Class’ta final maçında Türk sporcu Neslihan Kavas, Tacikistan’dan Ekaterina Ishchenko’yu 3-0 yenerek altın madalyayı kazandı. Ishchenko gümüş madalyada kalırken, İran’dan Pegah Kalahroudi ile aynı ülkeden Somayeh Farokhi bronz madalyayı paylaştı Tüyap Spor Salonunda yapılan müsabakalarda Kadınlar Bireysel 10 Class kategorisinde Türkiye’den Merve Cansu Demir de altın madalya kazandı. Gümüş madalya İranlı Fatemeh Mohammadi, bronz madalyalar Türkiye’den Ümran Ertiş ile İran’dan Seyedeh Fatemeh Etesaminıs’ın oldu.

Futbolda finalin adı Türkiye-Suudi Arabistan oldu

Konya’da süren 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda futbolda finalistler belirlendi. Yarı final maçlarında rakiplerine geçen Türkiye ve Suudi Arabistan şampiyonluk maçında karşı karşıya gelecek.  Selçuk Üniversitesi Stadı’nda Azerbaycan ile karşı karşıya gelen Türkiye, karşılaşmayı 42’nci dakikada Muhammed Gümüşkaya’nın attığı golle 1-0 kazandı. Cumhuriyet Stadı’nda oynanan maçta Cezayir karşısında 2-1’lik üstünlük sağlayan Suudi Arabistan finale çıkmayı başardı. Yarı final maçlarının kazanan takımları Türkiye ve Suudi Arabistan, 16 Ağustos Salı günü saat 17.00’de başlayacak finalde oyunlar şampiyonluğu için, kaybeden Azerbaycan ve Cezayir de aynı gün saat 14.00’da üçüncülük maçında karşılaşacak.

Hentbolda madalyalar verildi

5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda kadınlar ve erkeklerde dereceye giren hentbol takımlarına madalyaları verildi. Kadınlar hentbol finalinde Azerbaycan’ı 30-24 yenerek ilk uluslararası başarısını elde eden Türkiye, altın madalyasını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç’ın katıldığı törenle aldı. Oyunlar ikincisi Azerbaycan gümüş, üçüncülük maçında Özbekistan’ı geçen Kamerun bronz madalyayı boynuna taktı. Erkekler finalinde Türkiye’yi 26-23 yenerek oyunlar şampiyonu olan Katar, ikinci Türkiye ve üçüncü İran madalyalarını Katar Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Albuannen Jassim, İran Spor Bakanı Dr. Hamid Taccadi, Gençlik ve Spor Bakan yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın katıldığı törenle aldılar.

Yüzme: Baturalp Ünlü, 200 metre serbestte rekor kırdı

Erkekler yüzme 200 metre serbestte 1.49.62 yüzerek Ürdünlü Khader Ghetrich Baqlah’a ait 1.49.85’lik oyunlar rekorunu kıran Baturalp Ünlü, 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda Türkiye’ye bir altın madalya daha getirdi. Erkekler yüzme 200 metre serbestte 1.49.62 yüzerek Ürdünlü Khader Ghetrich Baqlah’a ait 1.49.85’lik oyunlar rekorunu kıran Baturalp Ünlü, 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda Türkiye’ye bir altın madalya daha getirdi. Özbekistan’dan Aleksey Tarasenko’nun 1.50.01 ile ikinci olduğu yarışta, 1.50.45 yüzen Batuhan Filiz bronz madalyayı elde etti.

Dilara uçan rekorla altına uzandı

Konya’da devam eden 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda Türk sporcuların başarısına bir yenisi daha eklendi. Kadınlar halterde 76 kiloda podyuma çıkan Dilara Uçan, koparmada oyunlar rekoru kırdığı mücadeleyi 2 altın, 1 bronz madalya ile tamamladı. Koparmada 99 kilo kaldırarak rekorla altın madalyaya ulaşan Dilara Uçan, silkmede 121 kilo ile bronş madalya, 220 toplamla bir altın madalya aldı. Kazakistan’dan Aray Nurlybekova koparmada 94, silkmede 121 ve toplamda 215 kilo ile 3 gümüş madalya kazandı. Koparmada başardığı 90 kiloluk kaldırışı kürsüye yetmeyen Kamerunlu Mbo’ossi Eyenga silkmede 121 kilo ile altın, toplamda 214 kilo ile bronz madalyanın sahibi oldu. Özbekistan’dan Nigora Suvonova koparmadaki 93 kiloluk kaldırışı ile bronz madalya elde etti.

Boyacı, oyunları 4 madalya ile tamamladı

Konya’da düzenlenen 5'inci İslami Dayanışma Oyunları’nı 4 madalya ile tamamlayan Eskişehirli rekortmen yüzücü Sümeyye Boyacı, "Koleksiyonumdaki eksik başarıyı tamamladım" dedi. Eskişehirli rekortmen yüzücü Sümeyye Boyacı, Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda elde ettiği sürdürebilir başarı ile sezonu bitirdiğini ifade etti. İslam Oyunları'nda ilk defa paralimpik branşlarının yer almasının kendisine ayrı bir anlam kazandırdığını söyleyen Boyacı, Türkiye'yi dört yarışta temsil ettiğini aktardı. Boyacı, yarışların üçünde altın madalya alarak İslam Oyunları Şampiyonluğu, diğerinde ise İslam Oyunları ikinciliği olmak üzere toplam dört madalya kazandığını vurguladı.

Kadınlar voleybolda Azerbaycan oyunlar üçüncüsü

5’inci İslami Dayanışma Oyunlarında kadınlar voleybol üçüncülük maçında Kamerun’u 3-0 yenen Azerbaycan bronz madalyanın sahibi oldu. Büyük çekişme içinde geçen ilk seti 27-25 önde bitiren Azerbaycan, ikinci seti 25-13, üçüncü seti de 25-17 kazanarak maçtan set vermeden oyunlar üçüncüsü olarak ayrıldı.

Eskrim erkekler flöre şampiyonu Özbek Asranov

5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda eskrim erkekler flöre mücadelesinde finalde Türkiye’den Martino Minutu’yu 15-9 yenen Özbekistan’dan Mukhammad Yusuf Asranov oyunlar şampiyonu oldu. Yarı finalde elenen Özbek eskrimciler İlyas Molina ve Doniyor Sadullaev bronz madalya elde ettiler.

Bakmadan Geçme