6'lı masanın adayı Mansur Yavaş mı oluyor?

2023 Seçimleri hakkında açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu.

6'lı masanın adayı Mansur Yavaş mı oluyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması halinde  alınan kararın arkasında olunacağını belirterek “ Altılı masa başka bir aday çıkarırsa yine arkasındayız. Ama altılı masa başka bir karar alırsa benim böyle bir talebim yok. Ancak görev olarak kabul edebilirim. 6’lı masanın en uygun kararı vereceğine inanıyorum. Bu konuda daha önceki açıklamaların tümünün de arkasındayım. Işime odaklıyım. Şu anda depreme odaklıyız. Yani o anda ne yapmanız gerekiyorsa onu yapmanız lazım. Başka bir şey düşünecek konumda değilim” şeklinde konuştu.

ÖZDAĞ YENİ İTTİFAKIN ADAYINI AÇIKLADI

6'lı masanın adayı Mansur Yavaş mı oluyor?

Zafer Partisi’ni kurduğu günden bu yana Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı göreve davet eden ancak bu davete şuana kadar karşılık alamayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi’yle ittifak yapacaklarını ve adaylarının Muharrem İnce olacağını söyledi. 

Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya konuşan Ümit Özdağ, sadece gençlerden aldıkları oyun partiyi yüzde 2’inin üstüne taşıdığını söyledi. Özdağ, İnsanların partiyi desteklediklerini ama bunu dile getirmekten çekindiğini öne sürdü.

ÖZDAĞ: ONU BİZ ADAY GÖSTEREMEYİZ
Birçok kez cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş’ı görmek istediklerini belirten,  hatta altılı masa tarafından aday gösterilmezse Yavaş’a teklif götüreceklerini söyleyen Özdağ’ın, Yeni ittifakın adayının Muharrem ince olarak belirlenmesi  üzerine  “Mansur Yavaş’ı aday göstermekten vazgeçtiniz mi” sorusuna Şöyle yanıt verdi: “Onu biz aday gösteremeyiz ama CHP Mansur beyi aday yaparsa biz aday çıkarmayız ve onu destekleriz.” 

Bakmadan Geçme