6 Şubat 2024 Türkiye Gündemi

Depremin yıl dönümünde Türkiye, acılarına birlikte göğüs geriyor ve birbirine destek olma gücünü gösteriyor. Birlik ve beraberlik içinde yaralarını sarmaya devam eden Türkiye, geleceğe umutla bakıyor. Gündemin diğer başlıklarında ise siyasilerin çeşitli ziyaretleri var. Spor gündemi ise oldukça hareketli...

Depremin yıl dönümünde Türkiye, acılarına birlikte göğüs geriyor ve birbirine destek olma gücünü gösteriyor. Birlik ve beraberlik içinde yaralarını sarmaya devam eden Türkiye, geleceğe umutla bakıyor. Gündemin diğer başlıklarında ise siyasilerin çeşitli ziyaretleri var. Spor gündemi ise oldukça hareketli... 

Kahramanmaraş Depremleri Yıl Dönümü Anma Programlarına Katılan Liderler

Bugün, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen anma programları ve resmi etkinliklere üst düzey katılımlar gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne iştirak ediyor. Törene, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da katılıyor.
Aynı gün, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi temel atma törenine katılarak, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki konteyner kentleri ziyaret ediyor. Özel, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde düzenlenen "halk buluşması"na katıldıktan sonra Yukarı Pazarcık Geçici Konaklama Merkezi'ni ziyaret edecek.

YASAMA VE YÜRÜTME DALLARINDAN ÖNEMLİ ZİYARETLER VE ETKİNLİKLER

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara'da Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen deprem konulu fotoğraf ve resim sergisine katılarak anma programına iştirak edecek. Ayrıca, Ankara Çarşısı'nı ziyaret edecek olan Bakan Ersoy, restorasyonu devam eden Beşkonaklar Etnografya Müzesi ve Atatürk Evi'nde incelemelerde bulunacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise depremin yıl dönümünde Adıyaman ve Şanlıurfa'da ziyaretler gerçekleştirecek.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk ve Cibutili iş insanlarıyla bir araya gelerek çalışma toplantısı yapacak ve Cibuti Altyapı ve Ekipman Bakanı Hassan Houmed Mohamed ile görüşecek. İstanbul Meydanı'nın açılış törenine katılacak olan Bakan Uraloğlu, aynı zamanda Kahramanmaraş depreminin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen mevlit programına da katılacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, avro cinsi, 2 yıl vadeli tahvil ihalesi ve kira sertifikası satışı gerçekleştirecek. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ise ocak ayına ilişkin fiyat gelişmeleri raporu ile reel efektif döviz kurunu açıklayacak. Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarını duyuracak.

DIŞ POLİTİKA VE DİPLOMASİ ARENASINDA GELİŞMELER

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malta Dışişleri, Avrupa İşleri ve Ticaret Bakanı Ian Borg ile bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenleyecek. Malta Cumhurbaşkanı George Vella ve Başbakan Robert Abela tarafından kabul edilecek olan Bakan Fidan, Türkiye-Malta ilişkilerini güçlendirmek amacıyla görüşmelerde bulunacak.

GÜNCEL VE SPOR HABERLERİ

Bugün, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde düzenlenen anma programları takip ediliyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Miraç Kandili dolayısıyla Şahinbey Millet Camisi'nde düzenlenecek programa katılacak.
Futbolun Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu mücadeleleri VavaCars Fatih Karagümrük-Yılport Samsunspor, Galatasaray-Teksüt Bandırmaspor ve MKE Ankaragücü-Anagold 24 Erzincanspor maçlarıyla başlayacak. Ayrıca, Basketbol BKT Avrupa Kupası'nda Türk Telekom, Polonya'nın Slask Wroclaw takımına konuk olacak. Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray Ekmas, Almanya'nın MHP Riesen ekibiyle deplasmanda karşılaşacak. CEV Erkekler Challenge Kupası yarı final rövanş maçında Galatasaray HDI Sigorta, İtalya'nın Mint Vero Volley ekibini konuk edecek.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme