65 ilden bin 600 öğrenci Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ziyaret etti
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen 'Maziden Atiye Ahlat' programı, 1,5 yıldır Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde aralıksız sürüyor.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen “Maziden Atiye Ahlat” programı, 1,5 yıldır Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde aralıksız sürüyor. Eğitim öğretim yılı boyunca düzenlenen bu anlamlı programla, 65 farklı ilden gelen toplam bin 600 lise öğrencisi Ahlat’ta misafir edildi.
Her hafta farklı illerden öğrencilerin ağırlandığı etkinliklerde katılımcılar, sadece Ahlat’ı değil, Van ve Muş gibi çevre illerdeki tarihi ve doğal güzellikleri de keşfetme imkânı buluyor. Kültürel mirasın tanıtılmasının amaçlandığı programda, gezilerin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde konserler, şiir dinletileri, kitap ve film tahlilleri, söyleşiler ve çeşitli yarışmalar gibi etkinlikler de düzenleniyor.
2024-2025 eğitim öğretim yılının kapanışında ise İstanbul, Karaman, Aksaray, Nevşehir, İzmir ve Aydın’dan gelen kız öğrenciler ağırlandı. Bölgenin tarihî ve kültürel dokusunu yakından tanıyan öğrenciler, unutulmaz bir deneyim yaşadı.Programa Nevşehir'den katılan Mehlika Zeynep Bilgin, "Ahlat programı kapsamında buraya geldim. İlk kez Ahlat'a geldim. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde konaklıyoruz. Oradayken pek çok sanatsal, kültürel eğitimler alıyoruz. Orada etkinlikler yapıyoruz. Burada pek çok akranımla beraber olmak, burada Türk dünyası için, tarihimiz için çok önemli şeylere şahitlik etmiş bir bölgede bulunmak, onların yaşadığı yerlerde gezmek, buradaki tarihi hissetmek gerçekten de çok etkileyici. Buradaki mezar taşlarına baktığımızda o insanların yaşantılarını düşünmek, onların da bizim gibi buralarda dolaştığını, hayaller kurduğunu düşünmek gerçekten de beni çok etkiledi" diye konuştu.
İzmir'den gelen Sümeyya Topçu ise "İzmir Bergama Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden geliyorum. Buraya ilk defa geliyorum ve devletimizin düzenlemiş olduğu bu program biz öğrenciler için hem kendi kültür mirasımızı hem de ülkemizin doğal güzelliklerini tanımış oluyoruz. Tarihi açıdan çok önemli bir konuma sahip. Hem dünya açısından hem de Türkiye açısından. Biz de bu güzellikleri görüyoruz. Devletimize bu yüzden teşekkür ediyoruz" sözlerini aktardı.

