• Haberler
  • Güncel
  • 65 yaş üstü için tehlike çanları çalıyor: Bu saate dışarı çıkmayın denildi

65 yaş üstü için tehlike çanları çalıyor: Bu saate dışarı çıkmayın denildi

Bu sabah, önemli bir duyuru yapıldı. Duyuruda, sıcaklıkların son derece yüksek olacağı ve güneş altında dışarı çıkılmaması gerektiği vurgulandı. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşların, sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşması nedeniyle 18:00'a kadar dışarı çıkmaması gerektiği ifade edildi.

65 yaş üstü için tehlike çanları çalıyor: Bu saate dışarı çıkmayın denildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan önemli bir açıklama sonucunda hava durumuyla ilgili bilgiler paylaşıldı ve sıcaklıkların artarak devam edeceği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Van'ın kuzey ve doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçmesi öngörülüyor."

Sıcaklıkların, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde mevsim normallerine yakın olacağı, diğer bölgelerde ise normallerin 2-4 derece üzerinde seyredeceği belirtilirken, rüzgarın genellikle kuzeyden eseceği ve zamanla Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde güneyden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyılarında, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu'nun batısında ve İç Anadolu'nun güneyinde ise kuzeyden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) eseceği öngörülüyor.

Bakmadan Geçme