• Haberler
  • Ekonomi
  • 7.500 TL'den Az Emekli Maaşı Alanlar Dert Etmeyin: Bu Yöntemlerle Emekli Maaşı Yükselecek!

7.500 TL'den Az Emekli Maaşı Alanlar Dert Etmeyin: Bu Yöntemlerle Emekli Maaşı Yükselecek!

Emekli maaşını 7.500 TL'den az alanlar için uzman isimden maaşı yükseltmenin püf noktaları geldi. Emekli maaşını artırabilmenin işte o kritik püf noktaları…

Emekli maaşı ile ay sonunu getirmekte zorluk çekenler farkında olmadan düşük maaş almak zorunda kalıyor. Emeklilik öncesinde ve emeklilik sonrasında dikkat edilecek bazı durumlar maaşı daha da yükseltmeyi sağlıyor. Özellikle emeklilik öncesi son 3,5 yıl büyük önem taşıyor.

SSK mı Bağkur mu?

Uzmanlar bu dönemde yatırılacak primlere daha çok dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Emeklilik statüsü maaş üzerinde etkili oluyor. SSK'dan emekli olacaklar işçi statüsünde Bağ-kurlulara göre daha avantajlı oluyor.

Bağ-kur'dan emekli olacakların prim esas kazancının yüksek gösterilmesi maaşını yükselmesini sağlıyor. SGK'ya bildirimde bulunurken primlerin yüksek oranda yatırılması önemli oluyor. Emekli maaşının artması için uzun yıllar çalışmak tek başına yeterli olmuyor.

Emekli Maaşını Borçlanarak Yükseltin!

Prim ödemeleri, statüs seçimi, son 3,5 yıl detayı ve borçlanma maaşı otomatik olarak yükseltiyor. Kadınlar için doğum borçlanması, erkekler için askerlik borçlanması yüksek tavandan yapıldığında emekli maaşının otomatik olarak artmasını sağlıyor.

 

Bakmadan Geçme