7 ayda 61 milletvekili istifa etti

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından geçen 7 aylık süreçte 61 milletvekili istifa etti. 

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 600 milletvekili seçilmişti. Bu vekillerden 61’i çeşitli nedenlerden dolayı istifa etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi listelerde seçime giren 39 milletvekilinden 38’i istifa etti. Diğer yandan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül Genel Başkanı olduğu Türkiye Değişim Partisi CHP bünyesinde toplanmıştı.  

CHP’den istifa eden 38 milletvekilinden 15’i Demokrasi ve Atılım Partisine, 10'u Gelecek Partisine, 3'ü ise Demokrat Partiye geçti. 10 milletvekili ise mecliste grup kurabilmesi için istifa Saadet Partisi’ne geçti. 

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatı üzerine, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, mecliste grubu düşen Saadet Partisi’ne geçmişti.  

Diğer yandan Yeşil Sol Parti listelerinden seçime giren 2 millet vekili istifa etmiş ve sonrasında EMEP’e geçmişti. YSP’nin diğer iki millet vekili ise Demokratik Bölgeler Partisi’ne geçti. 

İYİ Parti’den ise Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu partisinden istifa ederek AK Partiye, İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Ankara Milletvekili Adnan Beker ve İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu ise bağımsız olarak Meclis’te çalışmalarına devam ediyor. Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır isee partiden ihraç edilirken Mecliste çalışmalarına devam ediyor. 

AK Parti listelerinden Meclis'e giren İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Mersin Milletvekili Faruk Dinç ve Batman Milletvekili Serkan Ramalı Hüda-Par’a geçti. Aynı listeden seçime giren Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Önder Aksakal ise partisinden devam ediyor. 

Bakmadan Geçme