7 bin yıllık ayak izleri gün yüzüne çıkarıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yer alan Tell Kurdu Höyük'te yürütülen arkeolojik kazılarda, milattan önce 5200 yılına tarihlenen tabakalarda 5 insan ayak izine ulaşıldığını duyurdu.

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu önemli keşfin Anadolu arkeolojisi açısından büyük bir değer taşıdığını vurguladı. Ersoy, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Milattan önce 5200’e, Ubeyd Dönemi’ne tarihlenen tabakalarda 5 insan ayak izi tespit edildi. Yağmurla ıslanmış çamurun üzerinde yürüyen insanlara ait bu izler, binlerce yıl öncesinden bize ulaşan eşsiz bir tanıklık sunuyor. Geleceğe Miras Projemiz ile 60 yılda yapılanı 4 yılda başarma kararlılığıyla, geçmişin izlerini geleceğe taşımaya, Türkiye’nin tarihi mirasını korumaya, keşfetmeye ve dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz.”7 bin yıllık ayak izleri gün yüzüne çıkarıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, 21 Ağustos 2025 tarihinde yürütülen çalışmalarda, 8564 numaralı açmada ortaya çıkarılan ayak izlerinin, suya doygun çamurlu zemin üzerinde yürüyen bireylere ait olduğu belirtildi.

7 bin yıllık ayak izleri gün yüzüne çıkarıldı!

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!