7 dev teknoloji şirketinden, AB'ye uyacaklarına dair açıklama

Google, Apple ve Amazon gibi dev 7 teknoloji şirketi, AB'nin yeni Dijital Piyasalar Yasası gereğince uygulanacak yüklü sorumluluklara uyacağını bildirdi.

7 dev teknoloji şirketinden, AB'ye uyacaklarına dair açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Teknoloji sektöründe yeni kurallar belirlemeye devam eden Avrupa Birliği, kasım ayında kabul ettiği “Dijital Pazarlar Yasası (DMA)” ile dev şirketlere büyük sorumluluklar getirmişti.

45 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip ve değeri 75 milyar eurodan yüksek piyasa değerine sahip olan şirketler, gatekapeer olarak değerlendirilecekti.

Gatekeeper olarak tanımlanan tüm isimler, akıllı telefonlarındaki mesajlaşma uygulamalarını rakipleriyle uyumlu hale getirecek ve telefonlara hangi uygulamaların ön yüklü geleceğini kullanıcının seçimine bırakacaktı.

Bugün, Apple,Amazon, Apple, Google, Meta, Microsoft, Samsung ve ByteDance, Avrupa Birliği’nin yeni kriterlerine uyacaklarını paylaştı. Bilgi, Avrupa Birliği Komisyoneri Thierry Breton tarafından paylaşıldı.

Fakat sosyal medya devi TikTok’un sahibi ByteDance, listede olup olmaması gerektiği konusuna dair ışık tuttu. TikTok’un DMA kriterlerini karşılamasına karşın Avrupa Birliği içinde tüketiciler ve işletmeler arasında “yerleşik bir ağ geçidi” olmasını gerektiren kural kapsamında genel gereksinimleri karşılamadığı söylendi.

AB Komisyonu, şirketlerin “gatekeeper” tanımını 6 Eylül’de kesin karara bağlayacak. Bu kararın ardından şirketlerin yasaya uymaları için 6 ay süre sunulacak. Yasaya uymayan her bir şirkete, yıllık küresel cirolarının %10’una kadar ceza kesilebilecek.

 

Bakmadan Geçme