Büyük festivalle az kaldı: Ünlü sanatçılar da geliyor!

8'inci Geleneksel Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali için hazırlık yapılıyor. Festival, 28 Ocak Pazar Günü gerçekleştirilecek.

Sivrihisar Belediyesi tarafından 28 Ocak Pazar Günü 8’inci Geleneksel Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali gerçekleştirilecek. Festival, saat 11.00’de başlayacak ve ücretsiz sucuk ekmek ikramları yapılacak. Organizasyona bu sene 400 bine yakın katılım bekleniyor. 

Alişan ve Kubilay Karça gibi sanatçıların konser vereceği, sunuculuğunu ise Hilal Özgani’nin yapacağı etkinlikte yaklaşık 8 ton sucuk dağıtılacak.

YENİ REKORA İMZA ATMAYA HAZIRLANIYORLAR

Sivrihisar halkı, 500 kilo sucukla ve 3 bin 500 yumurtayla yapılacak olan sucuklu yumurta ile yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, haftasonu çok büyük bir kalabalık beklediklerini belirterek,  “Geçen sene de 300 binin üzerinde misafirimiz vardı. İnşallah bu sene onun da üstüne çıkacağımızı düşünüyoruz. O yüzden tüm hazırlıklarımız yapılıyor. Yani sucuklarımız basıldı, ekmeklerimiz pişirildi ve 28 Ocak Pazar gününü bekliyoruz. O gün yine geleneksel hale getirdiğimiz tavada sucuklu yumurta yapıyoruz. Bunun da hazırlıklarını gerçekleştirdik. Bu sene 500 kilo sucuğu 3 bin 500 yumurtayı bir araya getirip sucuklu yumurtamızı yapacağız. Her yıl katlanarak giden bir miktarımız var. Her yıl bir rekor daha kırıyoruz. Aynı zamanda da tabii ki mangallarımız yanacak. Mangallarımızda da 7 bin 500 ton civarında sucuk pişirip gelen misafirlerimize ikram edeceğiz. İnşallah bu sene 350-400 bin katılımı bulacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

 

 

Bakmadan Geçme