9 Eklem Sporu: Muay Thai

Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Resul Biçici milli sporcu olarak derece aldığı spor branşı olan Muay Thai hakkında bilgi vererek, spora başlama serüvenini anlattı.

Milli Sporcu Resul Biçici, Dünya’da 3 aşamada sergilenen bu sporun 1200’lü yıllarda Tayland ve çevresindeki ülkelerde ortaya çıkan bir savaş sanatı olduğunu, insanların savaşırken bu sporu ortaya çıkardığını ve vücuttaki bütün eklemleri silah gibi kullanarak yapılan spor olduğunu açıkladı.


Hayatını değiştiren film Rocky
Resul Biçici spora başlamasını şöyle anlattı: “Küçükken çok kilolu bir çocuktum. 15 yaşındayken bu spora başladım. Spora başlamama vesile olan aslında kilomun fazla olması değil, bir gecede izlediğim film oldu Rocky oldu. Önce boksa başlamak istedim sonra bir hocamla tanışarak bu spora yöneldim. Büyük ölçüde kilolar verdim. İlk maçıma 4 aylıkken çıktım. Manisa’da milli sporcu bir arkadaşa karşı dövüştüm ve ilk maçımı kaybettim ama sonrasında çok büyük azim sarfettim, hırs yaptım, kendime her gün bir şeyler katarak geliştim. 2019’un son aylarında milli sporcu oldum.”

9 Eklem Sporu: Muay Thai

"Tüm vücudu çalıştıran bir spor”

Biçici, Muay Thai sporunun güç, kuvvet gerektiren ve tüm vücudu çalıştıran bir savunma sporu olduğuna değinerek, branşın dezavantajlarında, birebir temas olduğunu ve çok sakatlık yaşandığını, hatta yanlış teknik uygulandığında kişinin kendisine bile sakatlık yaratabileceği durumlarla karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme