9 Ocak 2024 Gündemi: Türkiye'de Bugün Öne Çıkanlar

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Diyanet Sen'in 3. Büyük Türkiye Buluşması'na katılacak. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Manisa'da teşkilatlarla buluşacak. Enerji Bakanı Bayraktar, madencilik konferansına katılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı tahvil ihalesi düzenleyecek. Dışişleri Bakanı Fidan, Kırgızistan'da mevkidaşı Kulubayev ile görüşecek. Süper Lig'de ertelenen 16. hafta müsabakaları başlıyor. THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes önemli maçlara çıkacak.

Bugün, Türkiye'nin farklı alanlardaki önemli olay ve etkinlikler yaşanacak.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikasının Kızılcahamam'da düzenleyeceği 3. Büyük Türkiye Buluşması'na katılacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İl Başkanlığı ve Şehzadeler İlçe Başkanlığı ziyaretlerinde bulunacak. Ayrıca, Millet Çarşısı Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Teşkilat Buluşması"na iştirak edecek.

EKONOMİ FİNANS

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 3. Uluslararası Madencilik Konferansı’na katılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise 2 ve 5 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

DÜNYA DİPLOMASİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kırgızistan'da mevkidaşı Ceenbek Kulubayev ile bir araya gelecek ve Ortak Stratejik Planlama Grubunun altıncı ortak toplantısına başkanlık edecek. Ayrıca, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından kabul edilecek.

SPOR

Trendyol Süper Lig'de ertelenen 16. hafta müsabakaları başlıyor. Siltaş Yapı Pendikspor-Bitexen Antalyaspor, Kasımpaşa-RAMS Başakşehir, Corendon Alanyaspor-MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor-Beşiktaş karşılaşmalarıyla heyecan dolu bir hafta başlayacak.

THY Avrupa Ligi'nin 20. haftasında Fenerbahçe Beko, Sırbistan'ın Partizan takımını ağırlarken, Anadolu Efes ise Yunanistan'ın Panathinaikos AKTOR takımına konuk olacak.

Basketbol Şampiyonlar Ligi play-in turu ikinci maçlarında; TOFAŞ Yunanistan'ın PAOK mateco, Galatasaray Ekmas ise İtalya'nın Bertram Derthona Tortona ekibini konuk edecek.

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. maçında VakıfBank, Fransa'nın Volley Mulhouse Alsace ekibine konuk olacak.

CEV Erkekler Challenge Kupası çeyrek final ilk maçında Galatasaray HDI Sigorta, Portekiz'in Fonte Bastardo Azores ekibiyle deplasmanda karşılaşacak.

Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 13. haftası, Yenimahalle Belediyespor-İzmir Büyükşehir Belediyespor maçıyla tamamlanacak.

Bu gelişmelerle Türkiye'nin farklı alanlardaki önemli olayları ve etkinlikleri bir araya getirildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme