9. yargı paketi meclis yolunda

Binlerce hükümlü ve yakınının heyecanla ve umutla beklediği 9. Yargı paketinin bu hafta içi meclise gönderilmesi bekleniyor

9. yargı paketi meclis yolunda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cezaevinde bulunan hükümlü ve yakınlarının 8. Yargı paketinde dört gözle beklediği infaz düzenlemesi yer almamıştı. Bu konuda beklentileri gerçekleşmeyen binlerce mahkum ve yakınları sosyal medyada tepkilerini yoğun bir şekilde dillendi.   Umutlarını bir sonraki pakete saklayan mahkum ve mahkum yakınları sosyal medyadan beklentilerini dile getirmeye devam ediyor. 9'uncu yargı paketinin ise bu hafta içinde meclise gönderilmesi bekleniyor. 9. Yargı paketinde özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemeler öne çıkacak. Pakette hakim ve savcıların terfi sisteminin de güncellenmesi yer alacak.
9. yargı paketi meclis yolunda
Adalet Bakanlığı, hazırlanan 9'uncu yargı paketini bu hafta  Meclis gündemine sunması bekleniyor.Paketin öncelikli maddelerinden biri, cezasızlık algısının kırılmasına yönelik düzenleme olacak. Bu doğrultuda, denetimli serbestliğin cezayla orantılı hale getirilmesi öngörülüyor. Hükümlülerin koşullu salıverilme süresinin beşte birini denetimli serbestlikte geçirmesi formülü üzerinde duruluyor.

9. yargı paketi meclis yolunda
Pakette kadınların soyadı hakkına ilişkin bir değişiklik de yer alacak.
İki soyadı kullanan evli kadınlara yalnızca kendi soyadını kullanma hakkı gelecek.
Hakim ve savcıların terfi sistemi güncellenecek
Teklifle, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda da değişikliğe gidilecek.
Hakim ve savcıların disiplin cezaları daha nesnel ölçütlere bağlanacak. Terfi sistemi nitelik, liyakat ve performansı esas alacak şekilde güncellenecek.
Sporda şiddete yönelik yeni önlemlerin pakette yer alıp almayacağı ise taslağın görüşmeleri sırasında şekillenecek. Caydırıcılık açısından cezaların artırılması gündeme gelebilecek.  

Yorumlar 1
Edat Özgül 16 Nisan 2024 21:27

İkinci kez mükerrer 4/4 infaz uygulaması zulümdür kalksın

Bakmadan Geçme