Emlakçılar Ticaret Bakanlığı'na Sektör Taleplerini İletti

Emlakçılar , Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile gerçekleştirdikleri görüşmeler sonucunda sektörle ilgili taleplerini Bakanlık yetkililerine sundu. Kasım ayı içinde iki kez gerçekleşen görüşmelerin ardından, Emlakçılar taleplerini federasyonun resmi web sitelerinde yayınladı.

Emlakçılar Ticaret Bakanlığı'na Sektör Taleplerini İletti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emlakçılar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile gerçekleştirdikleri görüşmeler sonucunda sektörle ilgili taleplerini Bakanlık yetkililerine sundu. Kasım ayı içinde iki kez gerçekleşen görüşmelerin ardından, emlakçılar taleplerini federasyonun resmi web sitelerinde yayınladı.

Bakanlık ziyaretleri hakkında açıklama yapan Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) , 5 Kasım ve 26 Kasım tarihlerinde Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile yaptıkları görüşmelerde sektörün öncelikli taleplerini ilettiklerini belirtti. Yayınlanan metinde bazı kesimlerin bu taleplere karşı olumsuz bir tutum sergilediği ifade edilerek, Bakanlık kapılarının herkese açık olduğu ve daha iyi önerilerin sunulması için doğrudan Bakanlıkla iletişime geçilmesi gerektiği vurgulandı.

Toplantılarda dile getirilen öncelikli talepler arasında, sektörün görüş açısından olumsuz karşıladığı yeni revizyon talebinin gözden geçirilmesi, denetimlerin artırılması ve Meslek Odalarına acil denetim yetkisi verilmesi gibi konular bulunuyor. Ayrıca, sektördeki kaçağın önüne geçilmesi adına yönetmelikte belirlenen 12 ve 13 maddelerinin hızla uygulanması talep edildi.

Emlakçılar, ayrıca hizmet ücretlerinin artırılması, eğitim belgesi şartlarının gözden geçirilmesi, staj konusundaki mağduriyetin giderilmesi ve sektöre yönetmelik çerçevesinde verilmeyen yetkilerin kazandırılması gibi konuları da Bakanlık yetkililerine iletti. Emlakçılar, Bakanlıkla daha sağlıklı bir işbirliği için bu taleplerin bir an önce değerlendirilmesini bekliyor.

Bakmadan Geçme