ABD Büyükelçisine Soylu'dan cevap: Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek !

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kapanan konsolosluklarla ilgili ABD Büyükelçisine tepki gösterdi.

ABD Büyükelçisine Soylu'dan cevap: Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’ye gelen her Amerikan Büyükelçisinin ülkeye nasıl zarar verebilirim çabasında olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye’nin şöyle bir talihsizliği var. Türkiye’ye gelen her Amerikan Büyükelçisi ben Türkiye’de nasıl darbe yaparım, nasıl darbe yaptırırım telaşı içerisindedir. Bu Türkiye’nin temel talihsizliğidir. Her Amerikan elçisinin ben Türkiye’de ne yaparım ne yaptırırım ve Türkiye’ye nasıl zarar veririm babalarıma nasıl yaranırım dertleri budur.” dedi. 

Amerikan büyük elçilerinin Avrupa Büyükelçilerini idare ettiğini belirten Bakan Soylu, “Bütün Türkiye’nin yıllardan beri en önemli talihsizlerinden bir tanesi budur.  Hep de bu olmuştur. Diğer büyükelçileri toplar onlara akıl vermeye çalışır Avrupa’da da aynısını yapıyorlar ya onlar idare ediyorlar Avrupa’yı Amerikan Büyükelçileri. Avrupalılar Onlar üzülmezler bu işe merak etmeyin onlar gerçeklerin ne olduğunu biliyorlar. Hakikaten biliyorlar.” şeklinde konuştu.


Türkiye’yi dizayn edebileceklerini sanıyorlardı
Soylu, “Otururlar dizayn ederler Türkiye’yi de dizayn edebileceklerini zannediyorlardı ama bir adam oyunlarını bozdu Recep Tayyip Erdoğan. Onlar Türkiye’yi böyle zannediyorlardı oturacaklar oyun kuracaklar tezgah kuracaklar. Amerikan Büyükelçisine buradan söylüyorum. Hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum. Pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek.”
 

Bakmadan Geçme