ABD heyeti, Konya'daki o üniversiteye hayran kaldı

Amerika Arkansas Tech Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Robin E. Bowen ve beraberindeki heyet, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy'u ziyaret etti. İki üniversite arasında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik iyi niyet mektubu da imzalandı.

ABD heyeti, Konya'daki o üniversiteye hayran kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Amerika Arkansas Tech Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Robin E. Bowen, öğretim üyeleri Prof. Dr. Rebecca Callaway, Prof. Dr. Heather Stefanski, Prof. Dr. Mohamed Ibrahim, Öğr. Gör. Matti Ibrahim, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mevlüt Aydoğmuş, Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mücahit Sami Küçüktığlı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti. 

Selçuk Üniversitesinin teori ve pratiği bir araya getiren bir üniversite olduğunu ve bu konuyu çok önemsediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Ziraat Fakültesindeki her öğrenciye 100 metrekarelik bir alan ayrıldığını, öğrencilerin öğrendiklerini uygulama imkanı bulduğunu söyledi. Selçuk Üniversitesinin bölgede kurulan ilk üniversite olduğunu belirten Prof. Dr. Aksoy, “Üniversite bünyesindeki hizmetler doğrudan kendi personelimiz tarafından veriliyor. Dışarıdan hizmet alımı yapmıyoruz. Yemekhanede pişirilen yemekler, sucuk, süt ve ekmek gibi ürünler Üniversitemizde üretiliyor.” dedi.  

Selçuk Üniversitesinden çok etkilendiğini dile getiren Amerika Arkansas Tech Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Robin E. Bowen ise pek çok tesis ve imkana sahip olan Selçuk Üniversitesi ile iş birliği yapmayı planladıklarını, öğrencilerinin Selçuk Üniversitesinde değişim programına katılmaları noktasında istekli olduklarını aktardı.

Prof. Dr. Mohamed Ibrahim de Amerika Arkansas Tech Üniversitesinin dünya vatandaşı öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediğini, Amerikalı öğrencilerin Türkiye’de geçirecekleri bir yılda ciddi bir uluslararası tecrübe kazanacağını ifade etti. 

İyi niyet mektubu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Amerika Arkansas Tech Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Robin E. Bowen arasında imzalandı. İki üniversite tarafından imzalanan iyi niyet mektubu ile gelecekte üniversiteler arasında eğitim ve araştırma faaliyetlerinde ortak çalışma, öğrenci ve akademik personel değişimi ile proje alanlarında iş birliğini mümkün kılacak kapsamlı bir anlaşmanın ön adımı atıldı.

Prof. Dr. Bowen ve beraberindeki heyet, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken ile birlikte Alaeddin Keykubat Yerleşkesi ve Veteriner Fakültesi Küçük Hayvan Hastanesini gezerek yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi aldı. 

Bakmadan Geçme