ABD Wagner'i suç örgütü ilan etti

Beyaz Saray, ABD Hazine Bakanlığı'nın Ukrayna'ya sık sık yaptıkları kanlı infazlarla gündeme gelen Rus paralı asker grubu Wagner'i 'ciddi bir uluslararası suç örgütü' olarak tanıdığını ilan etti.

ABD Wagner'i suç örgütü ilan etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beyaz Saray, ABD Hazine Bakanlığı'nın Ukrayna'ya sık sık yaptıkları kanlı infazlarla gündeme gelen Rus paralı asker grubu Wagner'i "ciddi bir uluslararası suç örgütü" olarak tanıdığını ilan etti.

Beyaz Saray, Rus paralı askeri grubu Wagner'i ABD Hazine Bakanlığının "ciddi bir uluslararası suç örgütü" olarak tanıdığını duyurdu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya Savunma Bakanlığı ile Wagner grubu arasında anlaşmazlıklar olduğunu öne sürerek, Wagner grubunun sahada merkezi bir güç haline geldiğini söylemişti.

Wagner grubuna ve farklı kıtalardaki destekçilerine ek yaptırımlar uygulayacaklarını ifade eden Kirby, ayrıca, Kuzey Kore'nin geçen yıl Wagner grubuna Ukrayna'da kullanılmak üzere silah sevkiyatı yaptığını gösteren uydu fotoğrafları paylaşmıştı. Kirby, paylaştığı fotoğraflara göre, Kuzey Kore'den silah sevkiyatının trenlerle konteynerlere doldurularak Rusya'ya ulaştırıldığını öne sürmüştü.

Kirby, Kuzey Kore'nin bu eylemlerini kınayarak, bu ülkeden yapılan silah transferlerinin BMGK'nin ilgili kararlarının doğrudan ihlali olduğunu kaydetmişti.

John Kirby, bu hususta BM'yi bilgilendirdiklerini ifade etmişti.

Bakmadan Geçme