• Haberler
  • Güncel
  • Abdülkadir Özcan kimdir? Nereli? Abdülkadir Özcan'ın eşi kimdir? PETLAS kimin? Abdülkadir Özcan gözaltına mı alındı?

Abdülkadir Özcan kimdir? Nereli? Abdülkadir Özcan'ın eşi kimdir? PETLAS kimin? Abdülkadir Özcan gözaltına mı alındı?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında 26 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler arasında eski PETLAS Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Özcan da yer aldı. Özcan’ın ikametinde yapılan aramada, ilk incelemede esrar olduğu değerlendirilen 175,45 gram madde ele geçirildi.

Ankara’da yürütülen uyuşturucu ve fuhuş soruşturması, daha önce Türk Hava Yolları’nın Dubai-İstanbul seferinde yaşanan olayla kamuoyunun gündemine gelen Abdülkadir Özcan’ı da kapsadı. Soruşturma kapsamında Özcan’ın evinde yapılan aramada 175,45 gram ağırlığında, görünüm, renk ve kokusu itibarıyla esrar olduğu değerlendirilen madde bulunduğu aktarıldı.

Soruşturma bilgileri, Yeni Şafak muhabiri Burak Doğan tarafından sosyal medya hesabından paylaşıldı. Aktarılan bilgilere göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında toplam 26 kişi hakkında adli işlem gerçekleştirildi. Bunlardan 18’inin gözaltına alındığı, 8 şüpheliyi yakalama çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi.

ABDÜLKADİR ÖZCAN GÖZALTINA MI ALINDI?

Soruşturma kapsamında hakkında işlem yapılan isimler arasında Abdülkadir Özcan da bulunuyor. Özcan’ın ikametinde arama gerçekleştirildi ve arama sırasında 175,45 gram ağırlığında madde ele geçirildi.

İlk değerlendirmede söz konusu maddenin renk, koku ve görünümü itibarıyla esrar olduğu değerlendirildi. Maddenin kesin niteliğinin belirlenmesi için kriminal inceleme sürecinin yürütüldüğü aktarıldı.

Özcan’ın da operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler arasında bulunduğu bildirildi.

Abdülkadir Özcan kimdir? Nereli? Abdülkadir Özcan'ın eşi kimdir? PETLAS kimin? Abdülkadir Özcan gözaltına mı alındı?

Soruşturmanın diğer ayağında ise umuma açık eğlence mekânı olarak faaliyet gösteren beş işletmeyle ilgili işlem yapıldı. Fado Bistro, Hausa Lunch&Dinner, İcaz Meyhanesi, Lanotte ve Pearl Steakhouse isimli işletmelerin ruhsat sahipleri, mesul müdürleri ve sorumluları olduğu belirtilen toplam 9 kişi hakkında adli işlem gerçekleştirildi.

ANKARA’DAKİ SORUŞTURMADA 26 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Soruşturma kapsamında Abdülkadir Özcan’ın yanı sıra Boran Aydoğmuş, Dilan Çakan, Eda Demirel, Engin Çakan, Erdi Limon, Fahrettin Aktaş, Mehmet Emin Akkuş, Senem Özsüer, Serhat Güneş ve Volkan Tümer’in de aralarında bulunduğu şüphelilerin yakalandığı bildirildi.

Toplam 17 şüpheliye yönelik soruşturmanın bir bölümünde 11 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı, 6 şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

Beş işletmeyle bağlantılı olduğu belirtilen 9 kişi hakkında da adli işlem yapıldı. Bu kişilerden 7’sinin gözaltına alındığı, 2 şüphelinin ise arandığı bildirildi.

Böylece soruşturma kapsamında işlem yapılan 26 kişiden 18’i gözaltına alınırken, 8 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

ABDÜLKADİR ÖZCAN KİMDİR?

Abdülkadir Özcan, AKO Grup ve PETLAS ile bağlantılı iş dünyası içinde yer alan bir isim olarak 2024 yılında kamuoyunun gündemine geldi. Özcan, 2024 yılına kadar PETLAS Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Özcan’ın ailesinin lastik sektöründeki geçmişi ise 1955 yılına uzanıyor. Aynı adı taşıyan dedesi Abdülkadir Özcan, 1955 yılında ticari faaliyetlerine başladı. 1970 yılında Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik A.Ş.'ni kuran aile, sonraki yıllarda lastik sektöründeki faaliyetlerini genişletti.

Abdülkadir Özcan kimdir? Nereli? Abdülkadir Özcan'ın eşi kimdir? PETLAS kimin? Abdülkadir Özcan gözaltına mı alındı?

AKO Grup, 2005 yılının Nisan ayında Türkiye’nin yerli lastik üreticilerinden PETLAS’ı satın aldı. Şirketin kurucusu Abdülkadir Özcan 2008 yılında hayatını kaybetti. THY uçağındaki olayla gündeme gelen Abdülkadir Özcan ise aynı ismi taşıyan torunu olarak haberlerde yer aldı.

Özcan’ın doğum tarihi ve yaşı konusunda güvenilir kaynaklarda doğrulanmış bir bilgi yer almıyor. Nereli olduğu konusunda da güvenilir kaynaklarda açık ve doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor.

ABDÜLKADİR ÖZCAN’IN EŞİ KİMDİR?

Abdülkadir Özcan’ın eşi hakkında güvenilir ve doğrulanabilir kaynaklarda kamuya açık bir bilgi bulunmuyor. Özcan’ın özel yaşamına ilişkin haberlerde ağırlıklı olarak ailesinin PETLAS ve AKO Grup’taki geçmişi ile iş hayatı ele alındı.

Bu nedenle eşinin adı veya evlilik hayatına ilişkin doğrulanmamış bilgilerin aktarılması yerine, mevcut doğrulanabilir bilgilerle sınırlı kalmak gerekiyor.

“TÜRKİYE’Yİ SATIN ALIRIM” SÖZLERİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Abdülkadir Özcan’ın kamuoyunda geniş şekilde tanınmasına neden olan olay, 13 Aralık 2024’te Türk Hava Yolları’nın Dubai-İstanbul seferinde yaşandı.

Business Class bölümünde seyahat eden Özcan’ın, kabin ekibiyle tartışmasının ardından olay büyüdü. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, uçuş sırasında alkolün etkisiyle taşkınlık çıkaran bir yolcunun kabin ekibine ve diğer yolculara sözlü saldırıda bulunduğunu, bunun üzerine kelepçelenerek etkisiz hale getirildiğini ve İstanbul’da kolluk kuvvetlerine teslim edildiğini açıkladı. THY ayrıca söz konusu yolcunun kara listeye alındığını duyurdu.

Abdülkadir Özcan kimdir? Nereli? Abdülkadir Özcan'ın eşi kimdir? PETLAS kimin? Abdülkadir Özcan gözaltına mı alındı?

Uçakta çekilen görüntülerde Özcan’ın, tartışma sırasında “Ben milyar dolarlık adamım. Türkiye’yi satın alırım” şeklindeki sözleri kamuoyuna yansıdı. Olayın ardından Özcan, uçak İstanbul’a indikten sonra kolluk kuvvetlerine teslim edildi.

PETLAS YÖNETİM KURULUNDAN AZLEDİLDİ

THY uçağındaki olayın ardından PETLAS da Abdülkadir Özcan hakkında karar aldı.

Şirket, 14 Aralık 2024 itibarıyla Özcan’ın PETLAS Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliğinden azledildiğini açıkladı. PETLAS tarafından yapılan açıklamada uçakta yaşanan olayın şirket ve aile değerleriyle bağdaşmadığı belirtildi.

Daha sonraki açıklamalarda ise isim benzerliği nedeniyle bazı haberlerde şirket ve aile üyeleriyle ilgili yanlış bilgilerin yer aldığına dikkat çekildi. AKO Grup tarafından yapılan açıklamada, PETLAS’ın ortağının Abdülkadir Özcan’ın şahsı değil Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. olduğu ifade edildi.

ABDÜLKADİR ÖZCAN NEDEN YENİDEN GÜNDEMDE?

2024 yılında THY uçağındaki olay nedeniyle gündeme gelen Abdülkadir Özcan, bu kez Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında hakkında işlem yapılmasıyla gündemde.

Soruşturma kapsamında Özcan’ın ikametinde yapılan aramada 175,45 gram ağırlığında madde ele geçirildiği ve maddenin ilk değerlendirmede esrar olduğunun düşünüldüğü bildirildi. Kesin niteliğinin belirlenmesi için kriminal inceleme sürecinin yürütüldüğü aktarıldı.

Soruşturma kapsamında toplam 26 kişi hakkında adli işlem yapılırken, 18 kişinin gözaltına alındığı, 8 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!