Adana'da mandalinası dünyayı geziyor

En çok mandalina üretilen kent Adana'dan dünyanın dört bir yanına mandalina ihraç edilmeye devam ediyor. Kentte 1 milyon 250 ton rekolte hedefleniyor.

Adana'da yaklaşık 340 bin dönümlük alanda   üretimi yapılan mandalinada hasat devam ediyor. Şu an sadece W. Murcott cinsi mandalinanın hasadı sürüyor ve fazla olması sebebiyle dalında 6 ile 6 buçuk liradan satılıyor. Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere birçok ülkeye gönderiliyor.

“Don olmazsa fiyatlar biraz daha yükselecek”

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Adana’da bu yıl yaklaşık 3 milyon 200 bin ton narenciye rekoltesinin olduğunu belirtti. “340 bin dönüm alanda 1 milyon 350 bin ton narenciye rekoltesi bekliyoruz. Erkenci çeşitlerin hasadı bitti, şu anda sadece bölgemizde W. Murcott cinsinin hasadı sürüyor. Şubat ayının ortalarına kadar da hasat sürecek. Fiyatlar da dalında kilogramı 6 ile 6 buçuk lira arasında değişiyor. Don olmadığı sürece hasat devam edecek. Eğer ileriki günlerde don olmazsa fiyatlar biraz daha yükselecek” diye konuştu.

Bakmadan Geçme