Adenovirüs uyarısı

Dr.Orduoğlu: 'Adeno virüs, ishal yanında soğuk algınlığı şeklinde de klinik belirti gösterebilir'

Adenovirüs uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okulların açılmasından sonra hızla artan ishal vakaları ile ilgili www.hakimiyet.com internet sitesine özel açıklamada bulunan Dr. Celalettin Orduoğlu, bu vakalarının çoğunun ADENO VİRÜS enfeksiyonu olduğunu söyledi. Orduoğlu, Adenovirüsün ishal yanında soğuk algınlığı şeklinde de klinik belirti gösterebildiğini sözlerine ekleyerek, "Adenovirüsün bovis enerjisini 3.000 (üçbin) olarak ölçtüm, paniğe gerek olmasa da bağışıklığı zayıf ya da enerjisi düşük kişilerin dikkatli olması gerekir" dedi.

Orduoğlu, Virüsün okullarda enfekte olan enfekte bireyden, aie bireylerine de bulaşın mümkün olabildiğini belirtirken, hijyen kurallarına dikkat edilmesi, sık sık ellerin yıkanması, kişisel eşyaların ortak kullanılmaması gibi önerilerde bulundu.

Dr. Celalettin Orduoğlu, ayrıca çocuklarda propolis kullanımının öncelikli olması gerektiğini ifade ederek, okul süreci boyunca sık enfeksiyon süreci yaşayacak çocukta bu süreci hafif atlatmak için bağışıklığı yüksek tutacak ilk ürünlerin başında propolisi sayabiliriz şeklinde konuştu.  

Bakmadan Geçme