Adım adım 5 bine

Eylül ayının son günlerinde Borsa İstanbul'da(BİST) başlayan ralli iyimserlikle devam ediyor. BİST 5 bin hedefinde ilerliyor.

Adım adım 5 bine
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küresel sorunlara ve krizlere karşın dış piyasadan ayrışarak güçlü duran Borsa İstanbul'da eylül ayının son günlerine doğru başlayan ralli, yüzde 60'ı geçkin yükselişle devam ediyor. Yükselişte endeksin dolar bazlı olarak ucuz olması, şirketlerin güçlü finansal rapor açıklamaları ile enflasyon ortamına rağmen yurt dışında faiz artışlarının azalacağına olan pozitif inanç etkili oldu. Brent petroldeki düşüşlerle enflasyon oranlarının önümüzdeki verilere olumlu yansıyacak olması ve Türkiye'nin jeopolitik olarak güçlü pozisyonu da 2022'nin son ayına girerken BİST'te 5 bin hedefinin korunmasını sağladı.

ALTTA 4716 ÜSTTE 5000 HEDEFLENİYOR

4 saatlik grafik incelediğinde endeksin 4716'nın kanal direncinin üzerinde devam etmesi durumunda 4885-4893- 4896- 4938 üzerinde 5.000 hedeflenmekte. Destek noktaları ise 4834 ve 4800 olarak görünmekte. Haftalık değişime göre BİST'in yabancı payı en çok artan şirketlere KLSYN, CRDFA, VERTUİ AZTEK, MOBTL, IHYAY, VAKFN, BNTAS, MERKO VE TGSAS. Yabancı payı haftalık olarak en çok azalan şirketlere bakıldığında GLBMD, ANELE, ANGEN, SILVR, RALYH, TOASO, ENJSA, YYAPI, ALBRK ve AGESA. BİST bu haftaya gördüğü en yüksek değerin üzerinde fiyatlama yaparak açılış gerçekleştirecek. (UFUK KENDİRCİ)

Bakmadan Geçme