Adıyaman'da Depremde Yıkılan Binanın Davası: Sanıklar Tahliye Talebinde Bulundu

Adıyaman'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Zümrüt Apartmanı'na ilişkin dava başladı. 3'ü tutuklu, 1'i firari sanığın yargılandığı duruşmada sanıklar birbirini suçlarken, tahliye taleplerinde bulundular. Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile bağlandı.


Duruşmada, hayatını kaybedenlerin aileleri ile taraf avukatları katıldı.


Duruşmada dinlenen binanın müteahhidi Bilal Karakuş, kural dışı hareket etmediğini, binayı teslim ettikten sonra kaçak kat yapıldığını savundu. 74 yaşında olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini belirten Karakuş, tahliyesini talep etti.


Diğer müteahhit sanık Yavuz Karakuş ise inşa edilen binada herhangi bir yetkisinin ve imzasının olmadığını öne sürdü. Alakasız bir dosyadan tutuklu olduğunu savunan Karakuş, "Yaklaşık 1 yılı aşkın süredir benimle ilgili olamayan bir inşaat

yüzünden tutuklu bulunmaktayım dosyada sanık sıfatıyla yer alan binanın fenni sorumlusu Sedat Gökay Harıkçı, beni inşaatta hiç görmediğini söylemektedir. Beyanlara bakıldığında benim inşaatla alakam olmadığı anlaşılacak bu nedenle tahliyemi talep ediyorum." dedi.


Binanın teknik uygulama sorumlusu Sedat Gökay Harıkçı da bilirkişi raporundaki donatı detaylandırılması eksikliğini kabul etmedi. Kendisini savunan Harıkçı, "Böyle bir olayın yaşanması istemezdim asrın felaketi olan bir depreme maruz kaldık.

Dosyada karot numunelerinin nereden alındığına dair fotoğraf bulunmamaktadır. Donatı detaylandırılması eksikliğini kabul etmiyorum Adıyaman'da fenni mesullerden birçoğu hakkında soruşturma başlatılmış ise de tutuklu olan tek fenni mesul benim.

Dosyada yer alan bilir kişi raporu eksik düzenlenmiştir. Tahliyemi talep ediyorum." sözleriyle kendini savundu.


Müştekiler ise sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, cezalandırılmalarını talep ettiler. Sanık avukatları ise tanıkların dinlenmesini talep etti.


Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 15 Mayıs'a erteledi.


 

AA

Bakmadan Geçme