Adıyamanlı depremzede ilk aile evine yerleşti

8 Şubat tarihinde kuraları çekilen kalıcı deprem konutlarına, Adıyamanlı depremzedeler yerleşmeye başladı. Depremzedeler kalıcı konutlara geçmenin mutluluğunu yaşıyor.

6 Şubat depremlerinin yıldönümünde bitirilen konutların kuralarının çekilmesiyle birlikte, kurada ismi çıkan şahıslar evlerine taşınmaya başladı.

Geçici barınma merkezlerinden alınan afetzedelerin bir kısmına anahtar teslimi artık yapılmış durumda. Adıyamanlı depremzedeler de kalıcı konutlara geçmenin mutluluğunu yaşıyor.

O kişilerden biri de İsmet ve Ayten Sonuç çifti. Çift ağır hasarlı evlerinden kurtarabildikleri eşyalarını eve yerleştirdi.

İsmet Sonuç evi çok beğendiklerini söyleyerek, “Kurada bize ev çıktı, malzememizi getirdik. Olan malzememizi dizdik. Elhamdülillah mutluyuz. Çok heyecanlıyım. Evi gördük çok mutlu olduk. Ev çok güzel. Daha önce üç dört evimiz oldu ama böyle güzeli olmadı. Devletten Allah razı olsun. Bu kadar erken olacağını zannetmiyordum. Beklediğimizden daha erken verdiler. 2-3 sene bekleyeceğimizi sanıyordum. Allah, Cumhurbaşkanımıza uzun ömür versin” diye konuştu.

Ayten Sonuç ise kendilerine ilk kurada konut çıkmasının sürpriz olduğunu belirterek, “Çok mutluyuz, Allah herkesten razı olsun. Haberi aldığımda o gece uyuyamadım. Haberimiz yoktu bize sürpriz oldu. İnşallah Allah herkese nasip eder inşallah. Ev çok güzel, hayalimdeki ev. Kendimiz yapsaydık da anca böyle olurdu” dedi.

Bakmadan Geçme