Adli kontrol kararına savcılık itiraz etti

Konya'da 15 yaşındaki M.A.B''yi araçla kaçırdıktan sonra demir çubuklarla döverek kollarını ve ayaklarını kıran ve savcılıkla serbest bırakılan 3 kişinin kararına itiraz geldi.

Adli kontrol kararına savcılık itiraz etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya’da 15 yaşındaki M.A.B’’yi araçla kaçırdıktan sonra demir çubuklarla döverek kollarını ve ayaklarını kıran 3 kişi olay sonrası yakalanmıştı. Savcılık tarafından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen 3 kişi adli kontrol kararı  ile serbest bırakıldı. Aile karara isyan etti. Savcılık adli kontrol kararına itiraz ederek tutuklama talebinde bulundu

Olay geçtiğimiz hafta içinde Konya’nın merkez Meram ilçesi Alakova mahallesinde meydana gelmişti. İddialara göre arkadaşları ile mahalle parkında oturan 15 yaşındaki lise öğrencisi M.A.B yanına gelen 3 kişi tarafından bir araca zorla bindirilip kaçırıldı. M.A.B  bu olaydan 3 saat sonra boş bir arazide baygın halde bulundu. Olay yerine gelen ambulans ile Konya şehir hastanesine kaldırılan M.A.B hemen ameliyata alındı. Aldığı darbeler sonucu kolları  ve ayakları kırılan M.A.B 4 saat süren ameliyat sonrasında kollarına ve ayaklarına platinler takıldı.

NE OLDUĞUNU ANLAMADIM BİRANDA SALDIRDILAR

Konya Şehir hastanesinde tedavisi halen devam eden talihsiz genç ‘Arkadaşlarımla parkta oturuyorduk. 3 kişi geldi Beni apar topar bir arabaya bindirdiler araçta beni dövdüler. Şehir dışına bir yere götürdüler. Burada demir çubuklarla beni dövmeye devam ettiler. Kafama silah dayayıp ölümle tehdit ettiler’ dedi.

KENDİMDEN GEÇMİŞİM ÖLDÜ SANIP BIRAKTILAR

Neden böyle bir saldırıya uğradığını halen anlamadığını da söyleyen  M.A.B Demir çubuklarla sürekli vuruyorlardı. Aldığım darbelerden dolayı sanırım kendimden geçmişim beni öldü sanıp bırakıp kaçmışlar. Kendime geldiğimde hayal meyal uzakta bir adam gördüm sürünerek onun yanına gittim. Yardım istedim. Sonra polis ambulans gelmiş hatırlamıyorum.  Bana bunu yapanların cezalandırılmasını istiyorum’ dedi.

ADLİ KONTROL ŞARTI İLE SERBEST BIRAKILDILAR

Olay sonrası kimlikleri tespit edilen ve akraba oldukları belirlenen U.E, İ.E ile A.E polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. İfadelerinin ardından savcılığa sevk edilen 3 kişi savcılık tarafından tutuklanmaları talebi ile sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

ANNE İSYAN ETTİ ‘ADALET İSTİYORUM’

Oğlunu döverek kollarını ve ayaklarını 3 kişinin serbest bırakılmasına tepki gösteren anne M.B  ‘Adalet istiyoruz. Oğlumu parktan alıp götürüyorlar. Kollarını ve ayaklarını kırana kadar demir çubuklarla dövüp boş araziye atıyorlar. Oğlum kendi çabaları ile hayatta kalıyor. Bunu yapanlar ise serbest bırakılıyor. Bu kişilerin cezalandırılmalarını istiyorum. Oğlum geceleri uykusundan bağırarak uyanıyor. Yaşadıklarını ve o kişilerin yüzünü gördüğünü ona yaptıklarının sürekli rüyalarına girdiğini söylüyor. Bir anne olarak içim yanıyor’ diyerek tepki gösterdi

SAVCILIK KARAR İTİRAZ ETTİ

3 kişinin nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmalarına dosya savcılığı itiraz ederek her 3 şahsın da tutuklanmaları talebinde bulundu.

Bakmadan Geçme