• Haberler
  • Asayiş
  •  Afgan uyruklu genç benzin dökerek yaktığı evde kardeşinin ölümüne sebep oldu

 Afgan uyruklu genç benzin dökerek yaktığı evde kardeşinin ölümüne sebep oldu

Babasına kızan Afgan uyruklu genç, benzin dökerek kaldıkları evi yakarken kardeşinin ölümüne sebep oldu.

Yangın Manisa’da Yeniharmandalı Mahallesi’ndeki bir çiftlikte meydana geldi. Alınan bilgiye göre çiftlikte çobanlık yapan Afganistan uyruklu ailenin evinde çıkartılan yangın sebebiyle 1’i çocuk 3 kişi etkilenerek hastanelere kaldırıldı. 

İhbar üzerine Manisa Şehir Hastanesi’nde götürülen ve vücudunun yüzde 99’u yanan Narges Arab, yapılan ilk müdahalenin ardından İzmir’de bulunan Behçet Uz hastanesine sevk edildi. Müdahalelere rağmen yangından etkilenen kız çocuğu 2 Ocak’ta hayatını kaybederek, toprağa verildi.

Yangının ardından soruşturmayı kapsamlı bir şekilde devam ettiren Manisa İl Jandarma Komutanlığı ve Şehzadeler İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yangın günü evde bulunan ağabeyi Reza Arab’ın, yangından sonra bir daha eve uğramaması ve defin günü de mezarlığa gelmemesi üzerine araştırmaları ağabeye yöneltti. 

Çalışmaları titizlikle yürüten ekipler, 3 Ocak günü baba Dadallah Arab (35) anne Fetamef Arab (31) ve ağabeyi Reza Arab’ı (16) gözaltına aldı.

Ekiplerin yapmış olduğu sorguda şüpheli ağabey Reza Arab’ın, babasıyla tartıştıktan sonra benzin dökerek evi yaktığı ortaya çıkarken, kardeşinin ölümüne sebep olan Reza Arab’ın, ‘kasten öldürme suçu’ndan tutuklanarak, İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

 Baba ve anne hakkında da ilk sorguda yalan beyanda bulunmaları sebebiyle haklarında “Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçundan” soruşturma başlatıldı.

Bakmadan Geçme