Ahi Kanalı'nda incelemelerde bulundular

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici ve beraberindeki heyetle birlikte açılamayan Ahi Kanalı'nda incelemelerde bulunarak milyarlar çöpe gitti, bunun hesabını kim verecek? dedi.

Ahi Kanalı'nda incelemelerde bulundular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte AHİ Kanalı’nda incelemelerde bulundu.

Ekici, AHİ Kanalı’nda yaptığı incelemeler sonucunda yaptığı açıklamada “Bundan yaklaşık 1 yıl önce burada, AHİ Kanalı’nda incelemelerde bulunmuştuk. İktidara ve Ak Partililere; yapımına 2013 yılında başlanan ve 2017 yılında bitirilmesi gereken 125 km’lik AHİ (Apa-Hotamış İletim) Kanalı’nın yıllardır neden bitirilmediğini, kanaldaki çökme ve göçüklerin neden oluştuğu ve nasıl onarılacağını,  AHİ Kanalı’nın akıbetinin ne olacağını, kuraklıktan yanıp kavrulan Karapınarlı ve Çumralı çiftçilerimizin suyu daha kaç yıl bekleyeceklerini sormuştuk. Tabi iktidarın milletimize, hemşehrilerimize ve kamuoyuna hesap verme gibi bir alışkanlığı olmadığı için sorularımıza cevap alamamıştık.” Dedi.

Ekici açıklamasının devamında “Şimdi gazete haberlerinden öğrendiğimize göre kanaldaki çökmelere çözüm bulunamamış, kanalın suyu taşıyamaması nedeniyle suyun artık kanalla değil de kapalı boru sistemiyle Apa Barajından Hotamış’a taşınmasına karar verilmiş. Yani milyarlarca TL’ye yapılan AHİ Kanalı çöpe atılıyor. Milyarlarca TL’ye mal olacak yeni bir kapalı boru sisteminin inşaatına başlanıyor. Milletimizin alın terinden toplanan vergiler basiretsiz, liyakatsiz, hesap vermeyen iktidarın ve onun bürokratları eliyle çarçur ediliyor, israf ediliyor.“ dedi

İSRAFIN, SAVURGANLIĞIN VE KÖTÜ YÖNETİMİN HESABINI SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ekici “Peki bu israfın ve savurganlığın hesabı soruluyor mu?

Mesela DSİ’inin bağlı olduğu Tarım ve Orman Bakanı hakkında TBMM’de bir meclis araştırması ve soruşturması açıldı mı?

Sorumlu bürokratlar hakkında görevi ihmalden/kötüye kullanmadan ve kamuyu zararı uğratmaktan her hangi bir idari ve adli soruşturma açıldı mı?

Oluşan kamu zararı nedeniyle kanalın yapımını gerçekleştiren şirketlerden herhangi bir tazminat talep edilip suç duyurusunda bulunuldu mu?

Kanalın gecikmesi nedeniyle suya ulaşamayan Karapınarlı, Çumralı, Konyalı çiftçilerimizin 300-400 metreden çıkardıkları suyun enerji maliyetlerini kim karşılayacak?

Karapınar’da yeraltı sularının hızla çekilmesi nedeniyle oluşan ve son dönemlerde sayıları artan obrukların hesabını kim verecek?

Yoksa yapanın yaptığı yanına kar mı kalacak?” dedi.

Ekici yaptığı açıklamada son olarak “Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı olarak hemşehrilerimiz ve vatandaşlarımız adına tüm projelerin takipçisi olmaya, çiftçilerimizin alınterini ve hemşehrilerimizin haklarını korumaya, liyakatsiz ve sorumsuz iktidar sahiplerinden israfın ve savurganlığın hesabını sormaya devam edeceğiz.” Dedi.

 

 

Bakmadan Geçme