Ahmet Kolat Camii'nde şivlilik coşkusu!

Hicri takvime göre üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gece Regaip Kandili. Sabahında çocuklarca yapılan kandil kutlama geleneğinde ev halkına 'Şivlilik' diye seslenerek bu güzel günü sevinçle kutlar. Her sene üç ayların başlangıcında çocuklar iki sevinci bir arada yaşıyor.

Gecesi ayrı bir güzel, gündüzü ayrı bir güzel. Çocukların kapı kapı dolaşıp hediye aldıkları, sadece Konya’da kutlanan  güzel gün. Üç ayların başlangıcı çocuklarca sevinçle kutlanıyor. Bugün Konya’da şivlilik günü, çocukların bayramı.

Konya'nın Karatay İlçesinde bulunan Ahmet Kolat Camii'nde dün yatsı namazından sonra çocuklara, şivlilik çantası hediye edildi.

Ahmet Kolat Camii İmam Hatibi Ali Yıldız, katılımın yüksek olmasının kendilerini duygulandırdığını, bu kadar kalabalığı beklemediğini belirterek “Kalbim heyecandan titredi” diyerek sevincini ve heyecanını dile getirdi.

Daha sonra çocuklar aileleri ile birlikte yatsı namazını eda ettikten sonra, çocuklara Ahmet Kolat Camii Şivlilik Çantası” ikram edildi. Hediye karşısında çocuklar büyük mutluluk yaşadı.

Bakmadan Geçme