• Haberler
  • Konya
  • Ahmet Turan KTO Başkanı Selçuk Öztürk ile Görüşmesini Köşesine Taşıdı

Ahmet Turan KTO Başkanı Selçuk Öztürk ile Görüşmesini Köşesine Taşıdı

Geçtiğimiz hafta sonunda, Hakimiyet Gazetesi'nin köşe yazarlarından Ahmet Turan, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Yapılan görüşmede, Konya'da faaliyet gösteren Kalkınma Odakları Stratejik Araştırmalar Merkezi (KOSAM) hakkında bilgiler alındı. Ayrıca, asgari ücret tespiti ve Marmara Bölgesi'ndeki sanayi tesislerindeki deprem riski nedeniyle ortaya çıkan ekonomik güvenlik konuları masaya yatırıldı. Turan, tüm bu görüşmelerden derlediği bilgileri köşesine taşıdı.

Hakimiyet Gazetesi'nin köşe yazarlarından Ahmet Turan, geçtiğimiz hafta sonunda Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk'ü makamında ziyaret etti.

Yapılan görüşmede, Konya'da faaliyet gösteren Kalkınma Odakları Stratejik Araştırmalar Merkezi (KOSAM) hakkında bilgiler alındı. Ayrıca, asgari ücret tespiti ve Marmara Bölgesi'ndeki sanayi tesislerindeki deprem riski nedeniyle ortaya çıkan ekonomik güvenlik konuları masaya yatırıldı. Turan, tüm bu görüşmelerden derlediği bilgileri köşesine taşıdı.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk'ün aynı zamanda KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet başkanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerinin de bulunduğuna dikkat çeken Turan, Konya'nın önemli bir sanayi şehri olduğunu vurgulayarak, teknolojik yatırımlara ağırlık verilmesi amacıyla KTO bünyesinde yapılan çalışmaları vurguladı.

Öztürk'ün düşünce kuruluşlarının ülkelerdeki etkisini önemsediğini belirten Turan, Türkiye'nin de bu konuda daha aktif olması gerektiğini dile getirdi.

Görüşmenin ana sebebi olan asgari ücret tespiti konusunda Turan, KTO Başkanı'nın rapordaki bilgileri paylaştığını belirtti. Asgari ücretin, çalışanların ve ailelerinin temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için önemli olduğunu ifade eden Turan, bu konuda sektörel ve bölgesel öneriyi köşe yazısında paylaşacağının da sözünü verdi.

Ayrıca, Marmara Bölgesi'ndeki sanayi tesisleri ve deprem riskiyle ilgili hazırlanan "Marmara- Orta Anadolu Sanayi Dönüşümü" raporları hakkında da bilgiler veren Turan, bu konuda detayları Çarşamba günkü köşe yazısında paylaşacağını belirtti.

Son olarak, Turan yazısında asgari ücretin sektörel, bölgesel ve işletme büyüklüğüne göre nasıl belirlenebileceğine dair genel bilgiler sundu ve farklı ülkelerdeki uygulamalara dikkat çekti.

AHMET TURAN’IN KÖŞE YAZISI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Özel Haber

Bakmadan Geçme