Aile Bakanlığı Son Dakika: O Destek Yüzde 50 Zam İle 7 Bin 608 TL Oldu!

Aile Bakanlığı yeni yılda artan memur zammı sonrası destek ödemelerinin P zamla hesaba yatırılmaya başlandığını müjdeledi.

Aile Bakanlığı Son Dakika: O Destek Yüzde 50 Zam İle 7 Bin 608 TL Oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zam sonrası yapılan hesaplarla o desteğin 7.000 TL'yi aştığı fark edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Ocak ayı raporunu paylaştı. Evde bakım yardımı kapsamında 2.8 milyar TL'nin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu.

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Oldu?

T.C kimlik numarasını son hanesine göre hesaba aktarılan evde bakım maaşı 81 ilde tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Geçtiğimiz yıl 5.097 TL olan evde bakım ödemesi 2024 yılı itibariyle %50'lik farkla 7.608 TL'ye ulaştı.

Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Evde bakıma muhtaç, yatağa bağlı olarak yaşamsal faaliyetlerini sürdürmek zorunda olanlar için Ocak ayı ödeme takvimi açığa çıktı. İlk ödemeler 15 Ocak tarihi itibariyle hesaplara aktarılmaya başlandı.

31 Ocak tarihine kadar ödeme almayan tüm evde bakım aylığı mensubu vatandaşlar belirtilen tarihte hesabında bulacak. Evde bakım maaşı alabilmek için kişi başına düşen gelir kriterine uyum sağlamak ve sağlık raporunu ibraz ettirmek gerekiyor.

Bakmadan Geçme