AK Parti Milletvekili Özboyacı, HDP ve CHP'ye Sert Tepki Gösterdi:

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, CHP'nin terör örgütleriyle ilişkilerini sert bir dille eleştirdi. Özboyacı, 'Hamas eğer bir terör örgütü olsaydı, ilk başta CHP'nin eş genel başkanı selam dururdu' ifadelerini kullanarak CHP'yi sert bir dille eleştirdi. CHP ve HDP'den ise tepki gecikmedi.

AK Parti Milletvekili Özboyacı, HDP ve CHP'ye Sert Tepki Gösterdi:
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, CHP'nin terör örgütleriyle ilişkilerini sert bir dille eleştirdi.

Özboyacı, "Hamas eğer bir terör örgütü olsaydı, ilk başta CHP'nin eş genel başkanı selam dururdu" ifadelerini kullanarak CHP'yi sert bir dille eleştirdi.

Özboyacı, konuşmasında ayrıca CHP'nin terör örgütlerini destekleyen yaklaşımlarını ve Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'ya gönderilen selamları da eleştirerek, Türkiye'deki gelişmeleri değerlendirdi. Özboyacı, "Değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir" diyerek, CHP'nin iddialı değişim söylemine karşı çıkarak partiyi eleştirdi.

“CHP’Yİ ELEŞTİRMEK İÇİN BİZİ ARAÇSALLAŞTIRMAYIN!”

Özboyacı’nın bu sözleri sonrası söz alan DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “İktidar parti milletvekilleri, muhalefete ve özel olarak da Cumhuriyet Halk Partisi’ne vurmak istediğinde genellikle bizim üzerimizden yani bizi araç kılarak  bir sataşma yapıyor. Önce şunu söyleyeyim: Valla CHP ile yan yana oturuyorsunuz vurmak isterseniz vurun, eleştirmek istiyorsanız eleştirin. Böyle dönmenize gerek yok. Bizim üzerimizden neden böyle bir siyaseti yapıyorlar tabii ki anlıyoruz. Politik bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bir hiçbir şekilde araçsallaştırmayı kabul etmiyoruz. Biz bir özneyiz” diyerek tepki gösterdi.

“CHP’DEKİ DEMOKRASİ ANLAYIŞINI ANLAMANIZI BEKLEMİYORUM”

Bir tepki de CHP Grup Başkanvekili Özlem Köksal’dan geldi. Köksal, Özboyacı’nın sözlerine karşılık şu ifadeleri kullandı: “CHP’nin genel başkanını, parti meclisini, yüksek disiplin kurulunu delegeler seçer. Biz de mahalleden sandık konulur. Mahalle delegeleri seçilir, ilçe kongresi, il kongresi ve büyük kurultayımızda nihai kararı delegeler verir. Tabi bunu sizin anlamanızı beklemiyorum. Her yerde tek adayla, tek listeyle giden bir partinin CHP’deki demokrasi anlayışını kabul etmesini ya da anlamasını beklemiyorum.”

Bakmadan Geçme