• Haberler
  • Konya
  • Akademi Mahallesi Sakinleri, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne Ulaşım Taleplerini İletti

Akademi Mahallesi Sakinleri, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne Ulaşım Taleplerini İletti

Akademi Mahallesi Muhtarlığı, Ardıçlı TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede yaşanan ulaşım sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi'ne 13 maddeden oluşan bir dilekçe hazırladı. Muhtarlık, özellikle toplu taşıma konusunda yaşanan aksaklıkların giderilmesini ve Japon Parkı Otobüs Durağı'na turnike sistemi kurulmasını talep etti.

Ardıçlı TOKİ konutlarının bulunduğu Akademi Mahallesi, sorunların çözümü için ilgili kurumlara önerilerini sunmaya devam ediyor.

Akademi Mahallesi Muhtarlığı, Ardıçlı TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede yaşanan ulaşım sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi'ne 13 maddeden oluşan bir dilekçe hazırladı. Bugün Büyükşehir yetkililerine ulaştırılmak üzere hazırlanan dilekçede Muhtarlık, özellikle toplu taşıma konusunda yaşanan aksaklıkların giderilmesini ve Japon Parkı Otobüs Durağı'na turnike sistemi kurulmasını talep etti.

Akademi Mahallesi sakinlerinin başta toplu ulaşım olmak üzere sorunlarının ayrıntılı bir şekilde ele alındığı dilekçede, Japon Parkı Otobüs Durağı'ndaki dağılım nedeniyle yaşanan yoğunluğa vurgu yapıldı. Dilekçede, "Otobüslerin ilk hareket yeni olan Japon Parkı durağında aşırı bir yolcu sirkülasyonu oluşmuş durumda. Burada yer alan mevcut durağın turnikeli ve kapalı şekilde büyütülmesini talep etmekteyiz. Kış şartlarında vatandaşlarımız otobüs beklerken yağış ve soğuktan etkileniyorlar " ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, Ardıçlı TOKİ konutları sakinlerinin önceki yıllarda yaşadığı mağduriyetlerin bu sene tekrarlanmaması adına alternatif güzergahların oluşturulması talebinin de yer aldığı dilekçede kışın yağışların etkili olduğu zamanlarda belediye otobüslerinin yolcuları Beyhekim Devlet Hastanesi'nin önünde indirdiği, vatandaşların da yoğun kar ve tipide yaklaşık 4-5 kilometrelik mesafeyi yaya olarak çıkmak zorunda kaldığı hatırlatıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne iletilmek üzere hazırlanan dilekçenin tamamı ise şu şekilde:

1. TOKİ tarafından son kalan etaplar yaklaşık 2-3 ay önce hak sahiplerine yapımı bitti diyerekten teslim edildi. Bu ne anlama geliyor anahtar verildiyse insan yaşamını etkilemeyecek ufak tefek eksikler harici oturulabilir durumdadır demektir. Fakat burada aylar geçmesine rağmen kış şartlarının geldiği şu günlerde hak sahiplerinin yaşamını olumsuz etkileyecek çok sayıda eksikliklerle karşı karşıyayız.

Bunlar nelerdir; Havaların eksiye düştüğü şu günlerde henüz Isı sisteminin devreye girmediği bloklar, asansörlerin devreye girmediği bloklar, elektrik ve şebeke suyunun verilmediği bloklar, su kaçaklarının olduğu bloklar, kanalizasyon giderlerinin sağlıklı çalışmadığı ve tıkandığı bloklar, yapımcı firma eksikliklerinden ilgili kuruma teslimatı yapılmayıp yanmayan sokak lambalarından dolayı akşam zifiri karanlıkta kalan etaplar ve buna bağlı artan hırsızlık olayları gibi bu ve buna benzer birçok eksiklikler mevcut. İnsan yaşamını etkileyecek bu sıkıntılar varken neden teslimat yapıldı yapıldıysa bu sorunlar niye aylardır çözülmüyor ve biran evvel tamamlanmıyor kimse anlam veremiyor. Normal şartlarda hak sahiplerinin müdahil olmayacağı bu konularda yapımcı firmalarla hak sahipleri sürekli karşı karşıya geliyorlar. Kime ne denildiyse kendince haklı nedenleri var ve mağdur olan kim elbette hak sahipleri o yüzden bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere Konya bürokrasisi ve Vekillerimizden Toki Genel Merkezle bağlantıya geçerek vatandaşlarımızın sesi olmasını ve mağduriyetlerin biran evvel son bulması konusunda yardımlarını talep ve arz ederiz.

2. Mahallemizin ulaşım sorunu artan nüfusla birlikte her geçen gün daha da kötü bir hal almaya başladı. Özellikle sabah işe ve okula gidiş saatlerinde tabiri caizse balık istifi binildiği halde binemeyen birçok kişi oluyor ve bu nedenle her gün işe, okula geç kalınma durumları ortaya çıkıyor. Bu konu ile ilgili daha önce çok sayıda başvurumuz olmasına rağmen tarafınızsa bir türlü çözüm bulunamamıştır. Konya modeli belediyecilik denilince akla ilk yaptığı hizmetler gelir. Türkiye Yüzyılında Ardıçlı Toki halkı olarak bizlerde bu hizmetlerden faydalanarak ulaşım sorununun kalıcı bir çözüme kavuşmasını talep etmekteyiz.

3. Sayın Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay beyin ilk seneler söz verdiği ve daha önce de birçok kez talep olarak ilettiğimiz sanayi bölgelerinde çalışanlar için direk otobüs seferi konulması konusunda henüz bir netice alamadık. Şuan ardıçlı tokilerde yaklaşık 1000'e yakın hane sanayi bölgesinde çalışmakta ve bunların çoğunluğu toplu taşıma kullanmaktadır. Bu nedenle talebimizin hayata geçmesini talep etmekteyiz.

4. Sanayi bölgesinde vardiyalı çalışan çok sayıda vatandaş bulunduğundan dolayı saat 16-24 vardiyasında çalışıp gece 24'te işten çıkanlar Japon parkı tranvay durağına gelinceye kadar son sefer saatindeki otobüse yetişemiyorlar ve kendi imkânlarıyla veya taksi tutarak veya yürüyerek tokiye gitmeye çalışıyorlar. Bu nedenle vardiyalı çalışan arkadaşların iş çıkış ve yetişme saati göz önünde bulundurularak son sefer saatlerinin tekrar düzenlenmesini talep etmekteyiz.

5. Ardıçlı Tokilere şuan sadece 51 ve 61 numaralı otobüsler hizmet vermekte ve sadece Japon Parkı tranvay durağına kadar götür getir yapmaktadır. Beyhekim Mahallesinden geçerek bosna, otogar ve çarşı bölgelerine giden otobüs seferlerinin ardıçlı toki konutları içinde planlanıp sefer yapmasını talep etmekteyiz.

6. Ardıçlı Toki 1.Etap 1.kısım Gross market alt kısmında ve 6. Etap alt kısmındaki bloklarda otobüs durağı bulunmamaktadır bu nedenle burada oturan vatandaşlarımız 7-8 yüz metre dik rampayı tırmanarak otobüs durağına ulaşmak zorunda kalıyorlar. Yaşlı, nefes darlığı çeken hastalarımız ve engel durumu olan hastalarımızında bulunduğu bu bölgeler ile buna benzer durağa uzak yerler göz önünde bulundurularak durakların yeniden düzenlenmesini talep etmekteyiz.

7. Otobüslerin ilk hareket yeri olan Japon parkı duranda aşırı bir yolcu sirkülasyonu oluşmuş durumda burada yer alan mevcut durağın turnikeli ve kapalı şekilde büyültülmesini talep etmekteyiz. Kış şartlarında vatandaşlarımız otobüs beklerken yağış ve soğuktan etkileniyorlar.

8. Kış şartlarının çetin geçtiği Ardıçlı Toki Konutlarının ulaşımı tek noktadan sağlanmaktadır. Bu durumda önceki senelerde örnekleri olduğu gibi kışın yağışların etkili olduğu zamanlarda belediye otobüsleri yolcuları aşağıda yani Beyhekim Devlet Hastanesi'nin orada indirmek zorunda kalıyor. Vatandaşlarımız kar ve tipide yaklaşık 4-5 km'lik zorlu yolu yaya olarak çıkmak zorunda kalıyorlar. Bu nedenle tokilere ulaşımın alternatif yollarla çoğaltılmasını talep etmekteyiz.

NOT: Tokilerin inşaat aşamasında nakliye kamyonları tarafından grand otel yani üniversite tarafına gayri resmi olarak açılmış toprak yol bulunmakta ve bu yol şuan belli noktalara toprak dökülerek giriş ve çıkışa kapatılmış durumdadır. Ulaşımı ciddi anlamda rahatlatacak olan bu yol için gerekli çalışmanın yapılması ve vatandaşlarımızın hizmetine açılmasını ve ayrıca belli bir noktaya kadar yapımı gerçekleşen ve şuan için durmuş vaziyette olan yukarı etapların üzerinden dolaşarak geçecek olan çevre yolu projesinin tamamlanmasını talep etmekteyiz.

9. Minibüsçüler başkanlığı tarafından şoför arkadaşların konaklaması için talep edilen ve belediyemiz tarafından yaklaşık 4-5 ay önce tahsisi yapılan konteyner hazır vaziyette dolmuşların gelmesini beklemektedir ama bu zamana kadar bir gelişme görülmemiştir. Bu nedenle ulaşım yükünü büyük oranda rahatlatacak olan mevcut beyhekim dolmuşlarının veya yeni bir dolmuş ismi ve hattı ile dolmuşun biran evvel tokilere çıkması konusunda gerekli adımın atılmasını talep etmekteyiz.

10. Şehir merkezine uzak olan mahallemiz toki konutlarının bulunduğu ve belediyelerimiz sorumluluğunda olan alanlara bilgehane, komek, hanımlar lokali, top sahası, yüzme havuzu ve spor faaliyetlerinin yapılacağı sosyal donatılar ve lise eğitimi için okul yapımının planlanarak hayata geçirilmesini talep etmekteyiz.

11. Belediyelerimiz ve çeşitli kurumlar tarafından her yıl düzenli fidan dikme etkinlikleri yapılmaktadır. Bu tür etkinliklerin ağaçtan yoksun ve yeşile hasret ardıçlı toki bölgesindeki fidan dikimine uygun alanlara planlanması ve hayata geçirilmesini talep etmekteyiz.

12. Fenni Fırın Ekmek satış büfesi sayısının artırılmasını talep etmekteyiz. Şuan 1 tane konuldu 4000 konut ve 15 bin kişinin yaşadığı bölge olması münasebetiyle ekmek satış büfesinin özellikle dükkân açılacak iş yeri bulunmayan etaplar başta olmak üzere tüm etaplarda oturanların yaya olarak kolay ulaşabileceği noktalara da ilave konulmasını talep etmekteyiz.

13. Teknoloji çağındayız fakat bunu mahallemizdeki şebeke çekim sorunu yüzünden kullanamıyoruz. Birçok alanda telefonlar çekmiyor bu konuda tarafımızca ilgili GSM operatörlerine 6 ay önce resmi başvuru yapıldı ve buna istinaden tüm operatörler yatırım programına aldıklarını belirttiler. İlçe belediyesinin durumdan haberdar baz istasyonu için yer gösteriminde bulunacaklarını belirttiler fakat aylar geçmesine rağmen ilgili operatörler bir türlü harekete geçemediler. Sürecin hızlanması konusunda büyükşehir belediyemizden yardım talep ediyoruz.

Özel Haber

Bakmadan Geçme