Akar'dan tahıl gemisi açıklaması ve göç uyarısı!

ABD'nin terörist için taziye mesajı yayımlamasına tepki gösteren Milli Savunma Bakanı Akar, 'Yarın hatırlayınca üzülecekler' dedi. Akar, Ukrayna'dan yola çıkan tahıl gemisinin yarın 15'te İstanbul açıklarına ulaşacağını da belirtti.

Akar'dan tahıl gemisi açıklaması ve göç uyarısı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.

UKRAYNA'DAN HAREKET EDEN TAHIL YÜKLÜ GEMİ

Bundan sonraki gemiler de benzer şekilde herhangi bir aksaklık çıkmadan devam edecek.

(Küresel gıda sorunu) Göçü de tetikleyebilecek noktada. Afrika'dan Avrupa'ya ve Türkiye'ye ciddi göç dalgasını beraberinde getirebilir. Çözüme gidiyor olması önemli.

Bu gemi muhtemelen yarın saat 15 civarında İstanbul açıklarına bulunacak. Müşterek heyet gidip yükü kontrol edecekler.

Tahıl arzının önemi var. Rusya ve Ukrayna tahıl arzında dünyada çok önemli bir yere sahip. Savaş nedeniyle 25 milyon tondan fazla tahıl bekliyordu.

İstanbul'daki merkez iki tarafın birlikte olduğu tek ortam.

Birleşmiş Milletler temsilcisi bir arkadaşımız teşekkür mesajı gönderdi. Çalışmamızı BM daima destekledi.

RUSYA LİMANLARINDAN DA NAKİL OLABİLİR

Rusya'nın limanlarında da gıda ve çeşitli kimyasallar var. Bunların nakli bizim çalışmamızın dışında ayrı bir konu ama bir katkımız olursa Türkiye olarak memnuniyet duyarız.

UKRAYNA'DA MAHSUR KALAN TÜRK UÇAKLARI

Mürettebatımız sağlıklı bir şekilde bekliyor. İnsani yardımdan dolayı ortadan çıkan bu durumu düzeltmek için hem Rusya hem Ukrayna ile görüşmelerimiz sürüyor. Provokasyon endişesiyle temaslarımızı sürdürüyoruz. En müsait zamanda uçakları alacağız. Önümüzdeki günlerde de bunun gerçekleşmesi son derece mümkün görünüyor.

TERÖRLE MÜCADELEDE 'YERİNDE İMHA' DÖNEMİ

Terörle mücadeleyi zaman ve mekan ayrımı yapmaksızın elimizden geldiğince yürütüyoruz. Terörle mücadele bazıları tarafından çarpıtmalara maruz kalıyor. Bizim tek amacımız var: Ülkemizin, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak. Komşularımızın egemenlik haklarına saygımız sonsuz. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Tek hedefimiz var, terörle mücadele. Bunun komşularımızın da lehine olduğunu herkesin görmesi lazım. Sivillere, çevreye son derece hassas olduğumuz bilinmeli.

Mehmetçik büyük bir moral vatanı için, bayrağı için görev yapma duygusuyla büyük bir mücadele vermekte. İnşallah başaracağız.

Teröristler, elebaşları da dahil hiçbiri iki gün aynı yerde yatmıyor. Mehmetçik enselerinde. Kim destek verirse versin, arkalarında kim olursa olsun, terörü bitirmekte kararlıyız.

KUZEY IRAK DOHUK'TAKİ SALDIRI

Bizim yaptığımız çalışmalarda sivil insanlar, mahalleler, tarihi-dini yapılar, çevre bizim için dokunulmaz. Musul Konsolosluğumuza yapılan saldırı kimin masum insanlara ateş edebildiğini ispatladı. Bunlar kundaktaki bebeklere kurşun sıkan alçaklar. Bu olayların nasıl yapıldığını herkesin anlaması lazım. Bizim mücadelemizin sadece bizim için değil aynı zamanda Iraklı kardeşlerimizin de güvenliğine büyük katkı sağlayacağını da herkesin görmesi lazım.

SURİYE'NİN KUZEYİNE HAREKAT HAZIRLIĞI

2011'de Suriye'de kriz çıktıktan sonra ülkemizin sınırlarına karşı çeşitli saldırılar oldu. Camiler bombalandı. Reyhanlı'da insanlar hayatını kaybetti. Kimse tarlasına gidemez oldu.

Tel Rıfat ve Münbiç'te unsurlarımıza karşı saldırılar var. Misliyle karşılık veriyoruz.

Hudutlarımızı korumak için, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için nerede ne zaman ne lazımsa bugüne kadar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.

Bakmadan Geçme